Haberler

Salgın nedeniyle Sakarya'daki tüm hastanelerde acil olmayan ameliyatlar durduruldu

Güncelleme:

Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında kent genelindeki kamu ve özel hastanelerde acil olmayan ameliyatların durdurulmasını da içeren bir dizi kararlar aldı.

Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, salgınının yayılım hızı göz önüne alınarak Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu başkanlığında toplanan 9 Nolu İl Pandemi Kurulunda, kentteki kamu ve özel hastanelerde geçerli olacak birtakım kararlar alındığı belirtildi.

ACİL OLMAYAN AMELİYATLAR VE POLİKLİNİK MUAYENELERİ DURDURULDU

Açıklamada, 2 Kasımdan itibaren Yenikent Devlet Hastanesinin "Pandemi Hastanesine" dönüştürülerek tüm ameliyatların durdurulması, Sağlık Kurulu'nun kapatılarak bu hizmete Sakarya Eğitim ve Araştırma (SEAH) ve Toyota-Sa Acil Yardım Hastanelerinde devam edilmesi ile Tozlu Semt Polikliniği hariç tüm poliklinik muayenelerinin durdurulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

ÖZEL HASTANELERİN YÜZDE 25 KAPASİTELERİ KORONAVİRÜS HASTALARINA AYRILACAK

Tüm özel hastaneler de gerektiğinde yüzde 25 kapasitelerini (servis ve varsa yoğun bakım) Kovid-19 hastaları için kullanılmak üzere hazırlık yapılmasının uygun görüldüğü aktarılan açıklamada, SEAH'ta acil, onkolojik ve bekletilmesi hayatı tehdit edecek ameliyatlar dışındaki tüm elektif ameliyatların durdurulduğu kaydedildi.

"SAĞLIK PARSONELİ, BAŞHEKİMLERİN UYGUN GÖRDÜĞÜ ALANLARDA ÇALIŞTIRILABİLECEK"

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinde temel, cerrahi, dahili branşlardaki tüm akademisyenlerin pandemi sürecinde SEAH'a ve ihtiyaç duyulması halinde diğer hastanelere görevlendirilmelerine, araştırma görevlilerinin de SEAH Başhekimliğinin ihtiyaç duyduğu pandemi kliniklerinde görevlendirilmelerine karar verildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:"Poliklinik hastalarından sadece MHRS randevusu olanların hastanelere alınması, çok zorunda olmadıkça refakatçi kabul edilmemesine, elektif ameliyatların kısıtlanması ve randevusuz hasta bakılmaması sonucu mesaileri azalan tüm sağlık personelinin Başhekimlerin uygun gördükleri alanda çalıştırılmalarına, ildeki kamu, özel tüm hastanelerde ziyaretçi kısıtlamasına kesinlikle uyulmasına 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince oy birliği ile karar verilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (28)

Papatya:

Yüce rabbim beyin akıl vermiş maalesef beyinleri akılı seytanliklara kulllanmaya çalışıyor maske sosyal mesafe hijyen olma bu kadar mı zor bu olayın şimdiye kadar bitmesi gerekirdi kısıtlamalar devam edip bu gevşeme olmasaydı biterdi insanoğlu sıkıya sabır etmeye gelemiyor herkes zevkine rahatına düşkün yüce rabbim sonumuzu hayır eylesin inşallah saygılarımla

10
0
yanıtYanıtla
TÜRKOĞLU....:

SAÇMALIĞIN DANİSKASI. . . . İNSANLAR AMELİYATLARI ZEVKİNE OLUYOR ZATEN. . .

4
6
yanıtYanıtla
arif:

a benım cahıl kardfesımanla ısde vırusun yayılmasını engellemek ıcın ACIL DISI amelıyatların durdurulmasından bahsedıyo kı zaten senın gıbı ınsanları amelıyat olmasında acılıyet yok he bırak yapsınlar kovıd kaapayım dersen ne ala kovıdlere zor yetısılıyo ıde senın gbı cahıllerle ugrassın saglık personelı. . .

yanıt4
yanıt2
Selçuklu:

Maske ve mesafeye dikkat etmemek cinayet islemek (Katil) demektir. Kurallara uymayanlara yeteri kadar yaptırım yapilmıyor. Ceza da Doktor, hemşire vs. kesiliyor

7
1
yanıtYanıtla
Sedat:

12 Ekim''de okullar açılmasının acı sonuçlar bunlar ve ne yazık ki aynı hatada ısrar ediliyor. Tarih sizleri asla unutmayacak. Resmen vatandaşın sağlığına zar atıyorsunuz. Evde ayrı durun, misafir almayın diyen sayın bakanın okulların açılmasına izin vermesinin başka bir açıklaması yok!

4
3
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Insanlar cadde Sokak Cafeler Çay bahçeleri Düğün dernek tatil plajlar toplu taşıma aracları balık istifi normal yaşam kimse kural tanımasın konulan kurallara uyulmasın öğrencilerin suçu ne onları eğitimin den okulundan engelleyeceksin bu saydıklarıımı göremeyeceksin hemen bir günah keçisi bulacaksın.

yanıt3
yanıt3
ahmet:

bu kadar gamsız toplum olamaz adamlar kaç aydır maske maske diye yırtındı en sonunda olan oldu nasıl olsa hastane bedava ilaç bedava görseler yoğun bakımda hastalar yüzükoyun kıpırdamadan günlerce yatıyor iki tane üst üste takarlar can tatlı

5
1
yanıtYanıtla
Halkı suçlamak kolay:

Gerçek rakamları açıklamayıp insanları rehavete sürükleyenlere suç bulun beyefendi. Resmen otel sahipler için süreci gevşettiker ve insanları patronların para kazanması için kredi verip teşvik ettiler. Şimdi de özel okullar için aynını yapıyorlar:

yanıt1
yanıt0
acil ameliyat:

Silikonlari paatlayanlari ameliyat etmeyeceklermis

6
0
yanıtYanıtla
glh:

bu bir oyun olmasın Türkiyeyi yavaşlatmak için

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title