Haberler

Merve Hemşireyi Mağdur Eden Sahte Estetikçi Kuaföre 5 Yıla Kadar Hapis İstendi

Güncelleme:

Adana'da kendisini "estetik uzmanı" olarak tanıtıp aralarında hemşirenin de bulunduğu 4 kişiye dudak dolgusu yaparak hastanelik olmalarına neden olan kuaför hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Adana'da internet üzerinden kendisini "estetik uzmanı" olarak tanıtıp aralarında hemşirenin de bulunduğu biri erkek 3'ü kadın 4 kişiye dudak dolgusu ve botoks yaparak hastanelik olmalarına neden olan kuaför Soner G. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame kabul edildi.

SAVCI, SAHTE ESTETİKÇİYE 5 YIL HAPİS İSTEDİ

Savcı, "kuaförün diploması olmadığı halde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınması" nedeniyle 5 yıla kadar hapis, bin güne kadar adli parayla cezalandırılmasını istedi.

SONER G., REKLAM KARŞILIĞI BOTOKS YAPMIŞ

Soner G'nin müştekilere dolgu ve botoks gibi uygulamalar yapabileceğini söylediği aktarılan iddianamede, sanığın Z.U'ya 300 liraya, G.S'ye ise Instagram'dan kendisinin reklamını yapması karşılığında dudaklarına dolgu, eşi C.S'ye ise botoks uygulaması yaptığı belirtildi.

İddianamede, botoks uygulamasının sanığın rızasıyla G.S tarafından Instagram üzerinden canlı yayınlandığı, bu sırada Soner G'nin kendisine "medikal estetik uzmanı" denmesine itiraz etmediği aktarıldı.

MERVE HEMŞİRE, O DOLGU İÇİN 400 LİRA VERMİŞ

Müştekilerden hemşire Merve Keleş'in sanıkla arkadaşı aracılığıyla tanıştığı ve 400 lira karşılığında dudaklarına dolgu yaptırdığı belirtilen iddianamede, Soner G'nin Keleş'e de kendisini "medikal estetik uzmanı" olarak tanıttığı, buna Z.L. adlı kişinin de tanık olduğu kaydedildi.

4 MAĞDUR DA ŞİKAYETÇİ OLDU

İddianamede, 4 mağdurun da şikayetçi olduğu Soner G'nin ifadesinde, müştekilere dolgu ve botoks işlemi yaptığını kabul ettiği ancak doktor olduğunu söylemediğini, kendisini kuaför olarak tanıttığını ileri sürdüğü yer aldı.

İFADESİ İLE INSTAGRAM HESABI ÇELİŞİYOR

Soner G'nin sosyal medya hesabında kullanıcı adının "Medikal Estetik Dolgu Official" olduğu, sanığa ait fotoğraf ve iletişim bilgilerinin de burada yer aldığı anlatılan iddianamede, sayfada "yüz, dudak, göz ve kalça dolgusu ile botoks 10 dakikada ameliyatsız, dikişsiz, izsiz, tamamen bitkisel" bilgilerine yer verildiğinin belirlendiği belirtildi.

Soner G.'yle ilgili "dolandırıcılık ve yaralama" suçlarından ayrıca soruşturma devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Instagram 3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title