Haberler

Sahte cankurtaranlardan denizdekilere sosyal medya için 'köpek balığı' şakası

Güncelleme:

ANTALYA'da dün cankurtaran kıyafeti giyen iki kişi, bir anda düdük çalarak sahilde yüzenleri, denizde köpek balığı olduğunu söyleyerek dışarı çıkarttı. Hemen ortadan kaybolan sahte cankurtaranların, sosyal medya için video çektikleri anlaşıldı.

Cankurtaran kıyafeti giyen iki kişi, dün akşam üzeri arkadaşlarıyla beraber Lara Sahili'ne geldi. Sahilde denize girenlere düdük çalan iki kişi, denizde 8 metrelik köpek balığı olduğunu belirterek, vatandaşların dışarı çıkmalarını istedi. Vatandaşlar korku içerisinde denizden çıkarken, düdük çalarak koşuşturan iki kişi ise hemen sahilden uzaklaştı. Ne olduğunu anlayamayan vatandaşlar, yaklaşık 15 dakika boyunca denize giremedi. Cankurtaran kıyafeti giyen bu kişilerin cankurtaran olmadığının anlaşılmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi inceleme başlattı. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ise gün içerisinde Lara Sahili'nde denetim gerçekleştirdi.

SOKAKTA ŞAKALAŞAN SAHTE CANKURTARANLAR

Cankurtaranların olayı şaka amacıyla gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Sahildeki vatandaşları köpek balığı bulunduğu söylemiyle uzaklaştırmaya çalışan cankurtaranların, bundan kısa süre önce yine Lara bölgesinde çektikleri bir videoyu sosyal medyadan paylaştığı görüldü. Sokakta birbirleriyle şakalaşarak aracın çekilmesi için düdük çalan sahte cankurtaranlar, sahilde köpek balığı şakasının ardından yeniden bir video çekerek paylaşım yaptı. Çok tatlı bir video çektiklerini aktaran sahte cankurtaranlar, "Güzel bir video oldu. Hepinizin emeğine sağlık. Hepinize teşekkür ederim. Video 15 dakika sonra yayında olacak hepinize iyi seyirler" dedi.

Anlık paylaşımlarına devam eden cankurtaranlar birbirleriyle şakalaşmayı sürdüren, "Ayıp değil mi kanka, o kadar insanı denizden çıkarttınız", "Olayı ne büyüttünüz" diyerek paylaşımlarına devam etti.

'FENOMEN OLAYI GİBİ BİRŞEY'

Lara Sahili'nde dün yaşanan olayı gören Tamer Baydar (45), "Dün burada cankurtaran kıyafeti giyen iki genç, plaja indi. Bağıra bağıra '8 metrelik köpek balığı var. Hemen sudan çıkın' dedi. Bir bağrışma oldu koşa koşa kaçıp gittiler. Herhangi bir köpek balığı görüntüsü falan yok. Büyük ihtimalle fenomen olayı gibi bir şey. 2 kişi de sivil kıyafetleriyle üst tarafta durdu. Onları kameraya çekti. Onlar da hemen kaçtı. Yaklaşık 30 saniyelik bir olay" dedi.

'ORTALIĞI KARIŞTIRDILAR'

Bir başka görgü tanığı İrfan Demir (57), dün denize girdiği sırada olayın gerçekleştiğini anlattı. 3- 4 kişinin koşarak denize geldiğini ve düdük çaldığını söyleyen Demir, "Üzerlerinde sarı tişörtler vardı. Koşarak hemen uzaklaştılar. Vatandaşlar ne olduğunu anlamadı 15 dakika denize girmedi. Biz köpek balığı falan görmedik. Gelen kişiler ortalığı galeyana getirdi. Ortalığı karıştırmak amaçlı bir eylem yaptılar" diye konuştu.

'HERKES OYUNA KURBAN GİTMİŞ'

İlayda Çelik (20) de "Böyle bir olay başıma gelse inanmazdım. Bu bir Youtuber veya Tiktok fenomeninin işi. Bildiğiniz cahillik. Sonuç olarak kıyıda köpek balığı olmaz. Herkes bir oyuna kurban gitmiş" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Cankurtaran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title