Haberler

Şahintaşâ€™tan €œistanbul’da Gecenin Yüzü”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen €™18. Fotoğraf Günleri’ne Katılan İstanbullu Taksici Şevket Şahintaş, Fotoğrafladığı Hayatları Bursa’da Sanatseverlerle Buluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’18. Fotoğraf Günleri’ne katılan İstanbullu taksici Şevket Şahintaş, fotoğrafladığı hayatları Bursa’da sanatseverlerle buluşturdu.

İstanbul’da 20 yıldır aralıklı olarak taksicilik yaptığını söyleyen Şevket Şahintaş, gece çalıştığı dönemlerde gördüklerini insanlarla paylaşmak için 2005 yılında fotoğraf çekmeye başladığını anlattı. Sokakta yaşayan insanların yaşamlarını gözler önüne seren bir portföy oluşturduğunu söyleyen Şahintaş, “Gece taksicilik yaptığım dönem kış mevsimiydi. Soğukta yaşamaya çalışan insanların sokaklarda perişan olduğuna şahit oldum. İstanbul gecelerinde titreyerek, inleyerek uyumaya çalışan bu insanları görmek beni çok rahatsız etti” dedi.

Zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veren insanların sıkıntılarına dikkat çekmek amacıyla fotoğraf çekmeye başlayan Şevket Şahintaş, siyah beyaz çalışmaların ağırlıklı olduğu fotoğraflarını da ‘İstanbul’da Gecenin Yüzü’ adlı koleksiyonda topladığını, ancak sergi açmayı düşünmediğini dile getirdi. Şahintaş, “Çok geniş konseptli bir proje olursa çektiğim fotoğrafları sergilerim. Şu anda fotoğraf gösterimi ve söyleşiler gibi aktivitelerle insanlara ulaşıyorum. Çalışmamla sokakta yaşayan insanların sıkıntılarına tercüman olmayı hedefledim. Sokaklardaki yardıma muhtaç insanları hapishanelere tıkalım demiyorum. Onların yararlanabileceği barınma evlerinin açılmasını istiyorum” diye konuştu.

(MŞ) 17.04.2008 14:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title