Haberler

Selçuk Üniversitesinde 16 yüksek lisans öğrencisine eğitim verildi

Güncelleme:

Selçuk Üniversitesi'nde düzenlenen kurs kapsamında 11 üniversiteden 16 yüksek lisans öğrencisine eğitim verildi. Kurs, teorik eğitimlerin ardından simülasyon merkezinde uygulamalar yapılmasıyla devam ediyor.

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) 11 üniversiteden 16 yüksek lisans öğrencisine eğitim verildi.

SÜ Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Küçükoğlu, üniversitede gazetecilere, kursa katılan öğrencilere önce teorik eğitimlerin verileceğini, ardından simülasyon merkezindeki odalarda bire bir uygulamalar yaptırılacağını söyledi.

Kanguru bakımı ve emzirmeye başlama doğum odasında gerçekleşirse, devam etme, sürdürme ve eğitimin başarısı ya da anne sütüyle devam etmenin başarısının artacağını aktaran Küçükoğlu, "Eğitime katılan öğrencilerimizin masraflarını TÜBİTAK karşılıyor." dedi.

SÜ Selçuk Ecza Deposu Simülasyonla Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Simülasyon Temelli Eğitim ile Doğum Salonunda Erken Kanguru Bakımını ve Emzirmeyi Başlatma" kursu, 6 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA / Sağlık

Selçuk Üniversitesi Selçuk Eğitim Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title