Haberler

Şanlıurfa'da halk süpürme tekniğiyle aşılanıyor

Güncelleme:

- Şanlıurfa'da halk süpürme tekniğiyle aşılanıyor Türkiye'nin korona virüs aşılanma oranı düşük illeri arasında yer alan Şanlıurfa'da 102 ekipten oluşan 300 sağlık çalışanı, süpürme tekniğiyle aşılama çalışmaları yapıyor.

- Şanlıurfa'da halk süpürme tekniğiyle aşılanıyor

ŞANLIURFA - Türkiye'nin korona virüs aşılanma oranı düşük illeri arasında yer alan Şanlıurfa'da 102 ekipten oluşan 300 sağlık çalışanı, süpürme tekniğiyle aşılama çalışmaları yapıyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde 102 ekipten oluşan 300 sağlık çalışanıyla bütün evleri dolaşarak süpürme tekniğiyle vatandaşların korona virüs aşılarını yapıyor. Hafta sonu yoğunlaştırılan çalışmalarda Harran'da 30, Akçakale'de 30, Eyyübiye'de 51,Viranşehir'de 30, Siverek'te 36, Haliliye'de 51, Ceylanpınar'da 15, Bozova'da 15,Hilvan'da 15, Suruç'ta 15, Halfeti'de 13 ve Birecik'te ise 20, ekiple bütün kırsal mahalleleri dolaşarak aşı çalışması yapmaya devam ediyor. Ekipler, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm'ünde katıldığı bir kahvaltı programının ardından çalışmalara başladı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm yaptığı açıklamada, "Cumartesi Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğünde saat 08.30 itibari ile ilçe müdürlüğümüzde yoğun bir çalışma var. Geçtiğimiz 10 gün içerisinde iki defa Viranşehir, Harran, Akçakale, Eyyübiye, Siverek, Haliliye, Ceylanpınar, Bozova, Hilvan, Suruç, Halfeti, Birecik'e gidildi. Süpürme dediğimiz taktikle aşı oranı düşük olan kırsal mahallelerimize, köylerimize gidiyoruz. Bu Cumartesi Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğündeyiz. Sabahın erken saatlerinde hazırlıklar yapıldı. Ekipler üçer kişiden oluştu. Çalışanlarımız gideceği yerleri biliyorlar. Gittikleri mahalleye yoğunlaşacaklar. Aşıları olmayan, aşısı eksik olan vatandaşlarımızın aşılarını yapacaklar. Bildiğiniz gibi yeni bir dalgadan, omicron dalgasından söz ediliyor. Ülkemizde şu an yok ama olası bir omicron salgınına karşı tedbirlerimizi arttırıyoruz. Bu kapsamda soğuk cumartesi sabahı Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğünde, sağlık çalışanlarımız ile beraberiz. Sahada en yüksek aşı seviyesine ulaşacağımızı umuyoruz. Pazar Haliliye ilçe sağlık müdürlüğünde aynı çalışma olacaktır. Sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Sahada ciddi bir mücadele olduğunu söyleyen Prof.Dr. Mehmet Gülüm, "Şu anda sahada ciddi anlamda bir mücadele var. Aile sağlık merkezlerimiz, devlet hastanelerimiz, eğitim ve araştırma hastanelerimiz, mobil noktalarımız ve gezici ekiplerimiz, hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Covid-19 mobil aşı ekipleri bugüne kadar olduğu gibi il genelinde gönüllülük esasına dayalı olarak aşı yaptırmak isteyen tek bir vatandaş kalmayana kadar kapı kapı dolaşarak toplumsal bağışıklığı oluşturmak için aşı uygulama çalışmalarına devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Şanlıurfa Hisarcık Eyyübiye Türkiye Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title