Haberler

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: PCR testi zorunluğu aşılı olanlara da getirilmeli

Güncelleme:

Koronavirüsle mücadele kapsamında toplu faaliyetlerde ve okullarda aşısızlara getirilen PCR testiyle alakalı olarak Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu testin aşı olan kişilere de zorunlu hale getirilmesini savundu. Ceyhan, "PCR testlerinin normalde aşılıya da yapılması lazım, aşısıza da. "Çünkü taşıma açısından risk oluşturmuyor. Kaldı ki PCR testlerinin de doğru sonuç verme şansı yaklaşık yüzde 50 civarında." dedi.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla aşı olmayan vatandaşlar için şehirler arası seyahat, konser veya sinema gibi toplu faaliyetlerde PCR testi zorunluluğu bulunuyor. Öte yandan yüz yüze eğitimin başlaması dolayısıyla geçtiğimiz günlerde aşı olmayan öğretmen ve görevlilere de haftada iki kez PCR testi verme zorunluluğu da getirildi.

"AŞILI OLAN KİŞİLERE DE PCR TESTİ UYGULANMALI"

Okullar için açıklanan Kovid uygulamasını eleştirerek biraz fazla risk alındığını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Ceyhan, katıldığı canlı yayında PCR testinin sadece aşısızlara değil, aşılı olan kişilere de uygulanması gerektiğini söyledi.

"PCR TESTLERİNİN DOĞRU SONUÇ VERME ŞANSI YÜZDE 50"

Ceyhan konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"PCR testlerinin normalde aşılıya da yapılması lazım, aşısıza da. "Çünkü taşıma açısından risk oluşturmuyor. Kaldı ki PCR testlerinin de doğru sonuç verme şansı yaklaşık yüzde 50 civarında. Ama başka bir yöntem yok elimizde. O yüzden bence PCR testinden çok aşılamaya ve hızlı tanı testlerine ağırlık verilmeli."

Haberler.com / Emre İliksiz - Sağlık

Mehmet Ceyhan Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Hülya Tunalı:

İlk defa doğru bir şey söylemiş

34
41
yanıtYanıtla
MiRHaN SELÇUKLU :

Sayın çok bilmiş Ceyhan "elimizde başka yöntem yok" diyor ama, üniversitelerimiz 1-2 dk içinde sonuç veren teşhis setleri geliştirmişlerdi ? Niye onlar uygulanmıyor ? Niye P yanlış sonuç veren PcRde ısrâr ediliyor ? a$ılılar da virüs taşıyorsa niçin onlara seyahat ve çalışma sebest ? Oyunun farkına veren ve meselenin hastalık olmadığını anlayın artık.

47
5
yanıtYanıtla
Meryem Köse:

Oldu madem bcr testi mecburi olacaktı neden aşı olduk grip aşısı bulundugunda gripten ölen çokmu ve aynı covid aşısıyla aynı hafif atlatmak için cidden saçmalıyorsunuz artık illa vatandaş ayaklansınmı bunumu istiyorsumuz yazık artık yasaklar gelsin ozaman covid bitene kadar vakalar tavan ama her yer serbest neden

46
4
yanıtYanıtla
Yasin Bozkurt:

Aşı olanlar bulastiriyor hastalığı ama onlara test yapmıyor lar.cok komik bı durum

23
9
yanıtYanıtla
Fatma:

Ası oldum bide test aldırcam başka isim yok git sen aldır onu corona zaten geçirdi herkes saçma şeyler söyleyerek kendini gündemde tutuyor

21
6
yanıtYanıtla
Zulfu Zeybek:

Bu adamin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Bilim adı altında kendini fikirlerini söyleyerek insanları korku ve paniğe sürüklüyor.

21
2
yanıtYanıtla
ali cik:

Demek ki en iyisi tedbirlere uymaktır; aşı maşı, PCR testi hepsi hikaye !

17
2
yanıtYanıtla
Muazzez Cankaya:

Hem pcr testin P doğruluk payı var diyor hem de herkes olsun diyorsun milletin aklıyla oynuyorsun . P de ne çıkarsa baktına . Ya pozitif ya negatif çıkacak demektir ikisi de hata demektir .pozitif biri negatif çıkarsa Mehmet hocaya bulaştırırsa ne olacak .Aynı şekilde Negatif biri pozitif çıkarsa boşuna tedaviye alınacak , karantinaya alınacak ,işinden gücünden olacak .Yayvan yayvan konuşma , günahın bedelini ödemek var .

16
1
yanıtYanıtla
Senturk Ak:

Mehmet bey bu virüs çıktı çıkalı dinliyoruz sizi hergun yeni birşeyler söylüyorsunuz madem aşı korumuyor bulasiyi engellemiyor amaç nedir neyin peşindesiniz sizin olayiniz nedir? Sen yaptır PCR testini karışma kimseye nedir bu arkadaş bırakın bu işleri maksat herkesi Corona yapmak asilayarak ve sürü bağışıklığı oluşturmak değil mi ölümü engelliyor diyorsunuz artıyor nedir kardeşim sizin maksadiniz 3-4 tane aşı şirketi dünyayı parmağında oynatıyor hani aşı anayasa göre zorunlu olamazdı!

17
0
yanıtYanıtla
Cristina Serban:

Sadece Türkiye de zorunluluk var 7.8 ulkede akraba arkadaş var her gün görüşüyoruz kimse demıyor öyle bir zorunluluk var. Beyza tv de Dr Ümit Aktaş çok güzel açıklama yapmış youtube den izleyın gerçekleri öğrenin.

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title