Haberler

50 Yaş Altı Bireyler Uykuya Dikkat: Bu Hata İnme Riskini 4 Kat Daha Fazla Arttırıyor

Güncelleme:

Uykusuzluğun inme riskini arttırdığı ile ilgili bir araştırma yapıldığını söyleyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, yapılan çalışmanın, uyku sorunları, geç uykuya dalma problemleri ve dinlendirici nitelikte olmayan uykunun 50 yaş altı bireylerde inme riskini 4 kata kadar arttırdığını gösterdiğini belirtti.

50 yaş altı bireyler uykuya dikkat: Bu hata inme riskini 4 kat daha fazla arttırıyor

Prof. Dr. Öztürk'ten uyarı: "Dinlendirici nitelikte olmayan uyku, 50 yaş altı bireylerde 4 kat kadar inme riskini arttır"

"Uykuya dikkat edilmeli, bu hata inme riskini 4 kat artıyor"

EDİRNE - Uykusuzluğun inme riskini arttırdığı ile ilgili bir araştırma yapıldığını söyleyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, yapılan çalışmanın, uyku sorunları, geç uykuya dalma problemleri ve dinlendirici nitelikte olmayan uykunun 50 yaş altı bireylerde inme riskini 4 kata kadar arttırdığını gösterdiğini belirtti.

İnsan sağlığı için en temel unsurlardan birisi olan uyku, büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre uyku bozuklukları özellikle 50 yaş altı bireylerde felç geçirme ihtimalini 4 kat daha fazla artırıyor. Uykusuzluğun inme riskini arttırdığı ile ilgili bir araştırma yapıldığını söyleyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, uykusuzluk yaşayanların mutlaka bir uzmana başvurması gerektiğinin altını çizdi.

Uykusuzluğun inme riskini arttırdığı ile ilgili bir araştırma yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Levent Öztürk, nöroloji dergisinde yayınlanan çalışmaya göre bunun ortalama 9 yıl civarında takip edilen 30 binin üzerinde gönüllü de gerçekleştirildiğini aktardı.

Bu yapılan çalışmanın uyku sorunları, geç uykuya dalma problemleri ve dinlendirici nitelikte olmayan uykunun 50 yaş altı bireylerde 4 kat kadar inme riskini arttırdığını gösterdiğini aktaran Prof. Dr. Öztürk, bunun da çok önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

"Uyku sorunları ciddiye alınmalı"

Endişelenmeye gerek olmadığını ama bu tür uyku sorunlarının ciddiye alınması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Öztürk, "Öncelikle uyku hijyenini gözden geçirmek gerekiyor. Orada düzeltilebilecek şeyler varsa düzeltilmeli. Ancak yine de sorunlar devam ediyorsa bir uyku uzmanına başvurmakta fayda var. Çünkü bu durumun ömrü kısaltma riski de var" dedi.

"Uyku, yemek kadar önemli"

Uzun süre uykusuzluk sorunu yaşayan ve daha sonra doktora başvurduğunu söyleyen vatandaşlardan Nesrin Biroş, uykunun hayatta yemek kadar önemli olduğunu ve özellikle gençlerin gece telefonla uğraşarak geç yatma alışkanlığının olduğunu aktardı. Yaşamak için düzenli uykunun şart olduğunu belirten Biroş, uyuyamayan bireylerin mutlaka doktora başvurmasında fayda olduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Trakya Üniversitesi Levent Öztürk Sağlık Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title