Haberler

Safer ayının ilk çarşamba gecesi kılınacak namaz nedir? Saferin ilk çarşamba gecesi namazı nasıl kılınır? İlk çarşamba ne zaman?

Güncelleme:

Safer ayının ilk ve son çarşamba günleri çok merak ediliyor. Belaların birinci kat semaya indiği ay olarak kabul edilen Safer ayında özellikle ilk ve son çarşamba geceleri, gündüzleri çok ibadet ve dua yapmak tavsiye edilmiştir.

Vatandaşlar Safer ayının ilk ve son çarşamba günü ne zaman araştırıyor. Bugün yani 22 Eylül Salı akşam namazından sonra Safer ayının ilk çarşamba gecesine idrak edilecektir. Peki ilk ve son çarşamba günü ne zaman hangi günlere denk geliyor? Safer ayının ilk çarşamba gecesi kılınacak bir namaz var mı? Tarifi nedir?

SAFER AYININ İLK ÇARŞAMBA GÜNÜ VE GECESİ NE ZAMAN?

Safer ayının ilk çarşamba günü 23 Eylül 2020 Çarşamba günü dür. Safer ayının ilk çarşamba gecesi ise bu gecedir. Yani 22 Eylül Salı'yı, 23 Eylül Çarşamba'ya bağlayan gece Safer ayının ilk çarşamba gecesi olmaktadır. Bu gecede ibadet ve dua yapmak çok faziletlidir.

Safer ayının ilk çarşamba gecesi : 22 Eylül Salıyı 23 Eylül Çarşambaya bağlayan gece

Safer ayının ilk çarşamba günü : 23 Eylül Çarşamba günü

SAFER AYININ İLK ÇARŞAMBA GECESİ KILINACAK NAMAZIN TARİFİ

Safer ayının ilk çarşamba gecesi gece yarısından sonra yeryüzüne inecek belalardan Allah-u Te'ala'nın izniyle muhafaza olmak isteyen sabah namazından (imsaktan) önce 4 rekat nafile namaz kılar. Namazda her rekatta Fatiha'dan sonra 17 kere Kevser Suresi, 5 kere İhlas Suresi, 1 Felak Suresi, 1 kere de Nas Suresi okuyup selam verir ve dua eder.

Kaynak: (Şeyh Mahmud Sami, el-Ed'iye ve'l-ezkar, sh:120)

REKAT REKAT OKUNACAKLAR

1. rekatta : 1 Fatiha + 17 Kevser + 5 İhlas + 1 Felak + 1 Nas okunur.

2. rekatta : 1 Fatiha + 17 Kevser + 5 İhlas + 1 Felak + 1 Nas okunur.

3. rekatta : 1 Fatiha + 17 Kevser + 5 İhlas + 1 Felak + 1 Nas okunur.

4. rekatta : 1 Fatiha + 17 Kevser + 5 İhlas + 1 Felak + 1 Nas okunur.

SAFER AYININ İLK ÇARŞAMBA GECESİ NAMAZI NE ZAMAN KILINABİLİR?

Yukarıda tarifi yapılan bu namaz 22 Eylül Salı'yı 23 Elül Çarşamba'ya bağlayan gece kılınmaktadır. Namazın imsak vaktinden önce kılınması gerekmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İhlas Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title