Haberler

Sabancı Migros'tan Vazgeçti

Migros İçin Yapılacak İhale Öncesi, Sabancı Holding'den Sürpriz Bir Açıklama Geldi.

Migros için yapılacak ihale öncesi, Sabancı Holding'den sürpriz bir açıklama geldi.

Migros için iddialı alıcılar arasında gösterilen Sabancı, teklif vermeyeceklerini açıkladı.

Holding'ten Borsa'ya gönderilen açıklamada, "Şirketimiz ve Carrefour Grup, Migros satış sürecinde teklif vermeme kararı almıştır" ifadesi kullanıldı.

MEYDAN YABANCILARA KALDI

Migros satış sürecinde yerli firmaların birer birer çekilmesiyle meydan yabancılara kaldı. Daha önce Migros ile ilgilendiğini açıklayan firmalardan Ülker, geçen hafta Kiler Grubu, bugün de Carrefoursa ihaleden çekildi. Böylece Migros ile ilgilenen gruplar arasında, Hırvat market zinciri Agrokor, CVC, İsveçli ICA, Rus Alfa, Bain Capital, Turkven-BC Partners ve KKR kaldı. Bu firmalar arasında sadece  Turkven-BC Partners'da yerli sermaye ortaklığı bulunuyor. 

SABANCI FİNANCIAL TIMES'I DA TERSE YATIRDI

Öte yandan dünya finans çevrelerinin önde gelen gazetelerinden Financial Times, bugün yayınladığı haberde Migros ihalesi için Sabancı-Carrefour ortaklığını favori gösteriyordu. İhaleye Carrefour ile birlikte Hırvat Agrokor ve dört özel yatırım fonunun girmesinin beklendiğini ifade eden FT, bunlar arasından en şanslı olanın ise Carrefour olduğunu yazdı. FT, ihale ile yakından ilgilenen bir kaynağın, "Carrefour satın almaya çok yakın" sözlerine yer verdi.

SATIŞ SÜRECİ

Koç Holding, 18 Haziran 2007’de 4 ana sektöre odaklanma planı nedeniyle Migros Türk’ü satmaya karar verdiğini açıklamıştı. 2006 sonunda yurtiçinde farklı formatlarda 798 mağaza ile hizmet sunan Migros Türk, 2007’de mağaza ve büyüme atağını sürdürdü. 2007 sonu itibariyle yurtiçi mağaza sayısını 938’e çıkarmayı başaran Migros Türk, 576 bin metrekare net satış alanına sahip. 2007 sonu itibariyle 220 Migros, 247 Tansaş, 460 Şok, 3 5M, 8 Macrocenter tüm Türkiye’de hizmet veriyor. Migros Türk yurtiçinde müşterilerine Migros, Tansaş, Şok, Macrocenter, Kangurum formatları ile hizmet sunarken, geçtiğimiz eylül ayında bu market formlarına 5M hipermarketler de katıldı. Koç Holding Rusya’daki Ramstore’ları da Enka’ya satarak, Rusya operasyonundan da çıkmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title