Haberler

Rusya güzel haberi verdi! Koronavirüs aşısı 'Sputnik V'nin üretimi başladı

Güncelleme:

Koronavirüse karşı Rusya'nın Gamaleya Enstitüsü'nde geliştirilen 'Sputnik V' aşısının üretimine başlandı. Rusya Devlet Başkanı Putin, ilk güzel haberi geçtiğimiz günlerde aşının tescil edildiğini söyleyerek vermişti.

Çin'de ortaya çıkan ve dünya genelinde 800 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşı çalışmalarında ilk güzel haberi Rusya vermişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yeni tip koronavirüs salgınına karşı geliştirdikleri aşının tescil edildiğini açıklamasından sonra bugün de 'Sputnik V' adı verilen aşının üretimine başlandığı duyuruldu.

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan habere göre Gamaleya Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, "Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen yeni koronavirüs enfeksiyonu Covid-19'a karşı aşı üretimine başlandı" ifadelerine yer verildi.

"GEREKLİ TÜM DENETİMLERİ GEÇTİĞİNİ BİLİYORUM"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Bildiğim kadarıyla bu sabah dünyada ilk defa yeni koronavirüs enfeksiyonuna karşı bir aşı tescil edildi. Oldukça etkili çalıştığını, istikrarlı bir bağışıklık oluşturduğunu ve tekrar ediyorum, gerekli tüm denetimleri geçtiğini biliyorum" ifadelerini kullanarak duyurduğu ve Rusya Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği Covid-19 aşısı 'Sputnik V'nin üretimine başlandığı bildirildi.

NEDEN "SPUTNİK V" ADI VERİLDİ?

Aşının adının "Sputnik V" olacağı ise yetkililer tarafından, "1957'de Sovyetler Birliği tarafından ilk yapay uydunun başarılı bir şekilde fırlatılması tüm dünyada uzay araştırmalarını harekete geçirdi. Bu atıfla sayesinde aşıya Sputnik V adı verildi" sözleriyle açıklandı.

ABD TEMKİNLİ YAKLAŞTI

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar geçtiğimiz günlerde 'Sputnik V' aşısı ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Azar, "Önemli olanın "ilk aşıyı" bulmanın değil, önemli olan aşının Amerikan halkı ve dünya için etkili ve güvenli olmasıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Vladimir Putin Koronavirüs Rusya Sağlık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (122)

VAY BEE:

aşı da bişeymi bizimkiler muhtarlara görev verdiler sosyal mesafe maske için halkı uyarsın diye aman AB KISKANMASIN. . . hahahahahaha

16
55
yanıtYanıtla
git:

sen neyi buldun ??

yanıt5
yanıt2
özkara:

Bizim bilim adamları napıyor sadece tavsiye içinmi maaş alıyor üstelik aylık 15 bin civarı parayı cebine koy maske takın evde kalın sosyal mesafe kalabalıktan uzak durun demek içinmi. . . . yazık vessalammmmmm. . . . .

41
12
yanıtYanıtla
heso:

bütün yetkili kurumlar bu tavsiye yaklaşımı içinde

yanıt0
yanıt0
Rusya:

Ruslar akıllı millet son 4 asırda bölgesel güçtür. Yaptığımız tüm savaşlarda bizi yenmelerine ezmelerine rağmen saygı duyulması gereken devlettir. Rusya diyorsa doğrudur . Rusya yapar rusya bölgede bizim abimiz müttefikimizdir. Sayın perinçek Türkiyyei kahraman Rus ve İran Çin politikalırnı bölgede benimseyen Komutanlar ile 15 temmuzda amerikan yanlısı demokrasi siyonist yanlısı fetöcülerden ve onların işbirlikçilerinde kurtarmıştır. Hepsine teşekkür ediyoruz . Aşı için milyonlarca teşekkür.

6
45
yanıtYanıtla
doğrucu:

ulan bu ülkede taraktan kürekten konu aç sonu hep siyasete gidiyor. adam aşıyı bulmuş sen 15 temmuz''dasın ağa ne alaka.

yanıt7
yanıt0
putin türkiyeden adaylığını koysa kazanır:

varol yoldaş putin ; davay! davay!

5
39
yanıtYanıtla
Makine:

Önce Putincigim asi olsun. . . Bana ne ? Olmayacam iste olmayacam . . . . :-)

1
39
yanıtYanıtla
Arrow:

Kerimcan yine mi sen

yanıt1
yanıt0
Tokmak:

Hayir, ben Coşkun. . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title