Haberler

Rusya genelinde binlerce muhalif Navalny için sokaklarda

Güncelleme:

Rusya genelinde binlerce kişi, muhalif lider Alexei Navalny'nin tutuklanmasına tepki göstererek sokağa çıktı. Başkent Moskova olmak üzere birçok kentte polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda "Putin istifa" sloganları atılırken yaklaşık 350 kişi de gözaltına alındı.

Rusya'da zehirlendikten sonra Almanya'ya tedavi altına alınan Rus muhalif lider Alexei Navalny, tedavisinin tamamlanmasından sonra 17 Ocak'ta Moskova'ya dönüşünde havaalanında önce gözaltına alınmış, sonra da tutuklanmıştı. Bunun üzerinde Navalny destekçileri ülke genelinde protesto çağrıları yapmıştı. Navalny destekçileri sabah saatlerinde ülkenin en doğusundaki Vladivostok, Perm, Çitan, Krasnoyars ve Habarovks gibi büyük kentlerde eylemlerine başladı.

350 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis tarafından eylemcilere gösterilerin izinsiz olması gerekçe gösterilerek müdahale edilirken, öğle saatlerine kadar 350 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Göstericiler protestolarında Rusya lideri Vladimir Putin'in aleyhinde sloganlar atarak gösterilerine devam ederken, polis göstericilere müdahale etmeye devam ediyor.

Rusya genelinde binlerce muhalif Navalny için sokaklarda

MOSKOVA'DA GÖSTERİCİLER İLE POLİS ARASINDA ARBEDE ÇIKTI

Rusya'nın doğusunda Navalny'ye destek mitinglerinde büyük olaylar çıkarken, başkent Moskova'da da polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Moskova'daki Puşkin Meydanı'nda toplanan 2 bine yakın göstericiye polis müdahale ederken, şu ana kadar yalnızca Moskova'da 100'den fazla göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi. Göstericiler polisin müdahalesine rağmen Puşkin Meydanı çevresinde gösterilerini sürdürürken, özellikle metro istasyonlarında toplanıp "Putin istifa", "Navalny'ye özgürlük" şeklinde sloganlar attı.

NAVALNY'İN EŞİ GÖZALTINA ALINDI

Navalny destekçilerinin Moskova'da polise karşı direnişi devam ederken, Navalny'in eşi Yulia Navalnaya'nın da Puşkin Meydanı'nda polis tarafından gözaltına alındığı aktarıldı. Gözaltına alınan Yulia Navalnaya ile birlikte Navalny'nin "Yolsuzlukla Mücadele Vakfı" yöneticileri ve çalışanlarının da polis tarafından gözaltına alındığı ve bu kişilerin gözaltı merkezinde tutulmaya devam edildiği öğrenildi.

Rusya genelinde binlerce muhalif Navalny için sokaklarda

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Moskova ve birçok kentte olaylar büyüyerek devam ederken, Moskova'dan yayılan bir görüntü ülkede tartışmalara neden oldu. Puşkin Meydanı'nda sırt çantalı 14 yaşındaki bir çocuk, "Ben gösterileri izlemeye geldim" demesine rağmen polis tarafından gözaltına alınınca o anın görüntüleri ülkede tepkilere neden oldu. Moskova Çocuk Hakları Temsilcisi Olga Yaroslavskaya, polis tarafından çocuğun gözaltına alınmasını eleştirerek çocuğun durumu ile ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

Rusya genelinde binlerce muhalif Navalny için sokaklarda

SOSYAL MEDYA HESAPLARINA ENGELLEME GELMEYE BAŞLADI

Navalny destekçileri, protestoların devam etmesi için sosyal medya hesapları üzerinden çağrı yapmaya devam ederken, Rus telekominikasyon kuruluşu Roskomnazor özellikle ülkenin en büyük sosyal medya kuruluşu olan Vkontakte'de yayın yapan birçok hesabı engelleme kararları çıkardı. Birçok hesabın engellendiğine dair bilgiler gelirken, mahkeme kararları ile daha çok sosyal medya hesabının kapatılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Rusya genelinde binlerce muhalif Navalny için sokaklarda

Rusya genelinde binlerce muhalif Navalny için sokaklarda

Rusya genelinde binlerce muhalif Navalny için sokaklarda

Rusya genelinde binlerce muhalif Navalny için sokaklarda

Rusya genelinde binlerce muhalif Navalny için sokaklarda

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Alexei Navalny Moskova Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (28)

Dedi:

Çürük, çökmüş sovyetleri Putin adam etti, bizde borçlu bankaların batırdığı memleketi Erdoğan adam etti. Millet nankör...

15
34
yanıtYanıtla
Sabri:

Adam mı ettiler? Daha doğrusu biraz da onlar batırdı.

yanıt10
yanıt1
Memoli:

Sen şu anda merkez bankasının durumunu biliyonmu. Türkiyede özelleştirme adı altında herşey onda bir fiyatına satıldı yabancıya. Ekonomi yılın ortasına doğru zorlanacak. Allah yardımcımız olsun

yanıt6
yanıt0
Okumayı sev:

Dünyayı karıştırıcılar işbaşında. Tüm devlet halkları dikkatli olmalı. Birileri dünyanın karışmasından nemalanıyo......

15
23
yanıtYanıtla
panik yapma:

İlacını yine almamışsın ;))

yanıt14
yanıt3
zavallı:

Akıl fukarası olduğun belli. .

yanıt11
yanıt1
Easy:

Eh olacağı buydu. İstediğin kadar kısıtlama getir. Millet bi yolunu bulur, susturamazsın, saade biraz engellersin nokta.

19
5
yanıtYanıtla
demokrasi sıkıntıya gelmez:

Dünya değişim istiyor adım adım Avrupa da bile olması kaçınılmaz.

22
1
yanıtYanıtla
Malatyalı:

Birini seversin desteklersin gelir başa. Bu gelen lider birsüre sonra geldiği yeri unutur kerametin kendisinde olduğuna inanır. Gitmekte istemez tek idaresi ve herşeyin kendisinin dediği şekilde ve kurallarda olmasını ister. Yani diktatörlüğe adım atmıştır. Bu sefer millet uğraşır ki bu belayı başından savmayi. İşte diktatörlük budur. Cili bülbülüm çile..

22
0
yanıtYanıtla
X:

ÇOK ŞEY ANLATMIŞSIN BE MALATYALI. . . TABİ Kİ DE ANLAYANLAR İÇİN. . . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title