Haberler

Rusya'dan Charter Seferinin Gerçekleşmesi

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Rusya ile Türkiye arasındaki sorunların aşılmasının ardından gerçekleştirilen ilk charter seferine ilişkin, "Güvenlikle ilgili bütün endişelerini giderdik ve nihayet geldiler.

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Rusya ile Türkiye arasındaki sorunların aşılmasının ardından gerçekleştirilen ilk charter seferine ilişkin, "Güvenlikle ilgili bütün endişelerini giderdik ve nihayet geldiler." dedi.

Cevheroğlu, Rusya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın ardından 309 Rus turistin geldiği charter seferiyle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Yaklaşık 9 aydan sonra ilk Rus charter uçağının kente geldiğine işaret eden Cevheroğlu, Türkiye Cumhuriyeti adına Rus turistleri karşıladıklarını söyledi.

Cevheroğlu, "Biz kendilerini özlemiştik, onlar da Türkiye'yi özlemiş. Kendilerini çiçeklerle karşıladık. Zannediyorum Ruslar, Antalya ve Türkiye özlemini, Antalya da Rus turist önlemini bu şekilde giderecek." dedi.

Rusya'nın charter uçuşlarının yeniden başlamasına yönelik talep ettiği güvenlik tedbirlerine ilişkin de Cevheroğlu, şöyle konuştu:

"Kendi ülkelerinden gelen güvenlik ekibi ile Türk güvenlik ekipleri, birlikte, gerek Antalya'yı gerek Antalya Havalimanı'nı inceledi. Antalya'yı son derece güvenli buldular. Her konuda iş birliği yaptık gizlisi saklısı kalmadan. Güvenlikle ilgili bütün endişelerini giderdik ve nihayet geldiler."

Rus turist Anna Bizrukova da Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "İki ülke arasındaki sorunun çözülmesinden çok mutluyum. Tatil için yasağın kalkmasını bekledik. İsteklerimiz kabul oldu ve Türkiye'ye geldik." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Serdar Cevheroğlu Antalya Rusya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title