Haberler

Azerbaycan ordusu ilerlerken AB ve Rusya'dan peş peşe ateşkes çağrısı

Güncelleme:

Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları tek tek kurtarırken Avrupa Birliği ve Rusya'dan peş peşe açıklama geldi. Avrupa Birliği, iki ülkeye ateşkes çağrısı yaparken Rusya; Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Moskova'da toplantıya çağırdı.

Geçtiğimiz pazar sabaha karşı başlayan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışma dünyanın gündeminden düşmüyor. Tansiyon hala çok yüksekken Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ile görüştü. Görüşmeyi yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya olarak Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Moskova'da toplantıya çağırıyoruz." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşerek iki ülkeye ateşkes çağrısında bulundu.

"ULUSLARARASI TEMASLARI MOSKOVA'DA SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Moskova'nın Dağlık Karabağ'daki çatışmalara siyasi ve diplomatik çözüm bulunması için gereken koşulları sağlamak amacıyla hem ulusal düzeyde hem de AGİT Minsk Grubu'nun diğer eş başkanlarıyla arabuluculuk çabalarını sürdüreceğini kaydeden Lavrov, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi de dahil uluslararası temasları Moskova'da organize etmeye hazır olduklarının altını çizdi.

DERHAL ATEŞKESİ SAĞLAMA VE TANSİYONU DÜŞÜRME ÇAĞRISI

Dağlık Karabağ'da devam eden geniş kapsamlı askeri faaliyetlerden ciddi endişe duyduğunu söyleyen Lavrov, mevkidaşlarına derhal ateşkesi sağlama ve tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.

Lavrov, provokatif ve savaş yanlısı söylemlerin kabul edilemez olduğunu kaydederek tarafların en kısa sürede müzakere masasına dönmesi gerektiğini vurguladı.

AB'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Aliyev ve Paşinyan ile telefon görüşmeleri yaptığını duyurdu.

Dağlık Karabağ'da gerginliğin tırmanmasından derin endişe duyduğunu belirten Michel, şiddet kullanılmasını kınadığını ve acilen ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Tek çözüm yolu müzakerelerdir." ifadesini kullanan Michel, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının çalışmalarını desteklediklerini ve sivillerin korunması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ermenistan Azerbaycan Moskova Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500

Yorumlar (102)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

BU SAVAŞ ACİLEN DURDURULMALI OTURUP İNSAN GİBİ KONUŞUP ANLAŞMAK VARKEN SAVAŞ NE YANA İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI. EN DOĞRUSU İKİ TARAFTA ASKERLERİNİ KARABAĞ''DAN ÇIKARSIN KARABAĞ HALKI SEÇİM YAPSIN ÖZGÜR BİR DEVLET Mİ OLMAK İSTİYORLAR YOKSA AZERBYCAN YADA ERMENİSTANA MI BAĞLANMAK İSTİYORLAR VE HERSKES BU SEÇİME SAYGI DUYSUN.

20
93
yanıtYanıtla
Bikibar:

Azerbaycan kendi topraklarında tatbikat yapıyor, durduk yere sana ne oldu?

yanıt2
yanıt0
GELIYORUZ:

EVININ ICINE TAM ORTASINA OTURACAGIZ SONRA CIKMAYACAGIZ AMA DOVMEK SOVMEK OLDURMEK YOK TAMAM MI, SEN NE ICIYORSUN SADECE BU DEGIL YORUMLARININ COGU SOYTARILIKTAN BASKA BIR SEY DEGIL

yanıt13
yanıt7
Adil:

Ulan senin gibi akli sein düşünen insan varmiydi be Helal olsun...

yanıt0
yanıt0
Bitlisli:

Boş konuşma o topraklarda yüzlerce masum insan Ermeniler tarafından katledidi karabağ alınıncaya kadar devam bunca şehidimizin kanı yerde kalmayacak

yanıt0
yanıt0
çok bilmis emo:

Nedemek seçim olsun ermenistan isgal etsin 20 sene sonra secim olacakta kimi secerlerse onun olacak bu kadar basitmi.eniyisi ermenistan isgal ettigi topraklardan çekilsin olsun bitsin daha adil olur??

yanıt0
yanıt0
Vatanperver:

Karabağda yaklaşık bir milyon Azeri yerinden yurdundan oldu, onların yerine ermeni getirildi.Şimdi nasıl seçim olsun,?Bayan çokbilmiş.

yanıt13
yanıt7
Lazoğlu:

Sende ermenimisin yoksa karabağ da 30bin insan öldürülürken aynı şeyleri düşünmüşmüydün

yanıt11
yanıt5
seyyah43:

Hangi Karabag halkindan bahsediyorsun, 30 yildir isgal altida olan ve uluslararasi toplumun 30 yildir hicbir cözüm üretmedigi karabagdan 1milyon Azeri Türkzorla sürgün edildi. simdi karabag halki dedigin, Azeri topraklarina yerlesmis, ermeni les kargalari, onlarmi karar versin ne olacagina, mükemmel bir cözüm, daha önce bunu hic kimse düsünememisti. 30 yildir ermeni isgaline ses cikarmayanlar, bu gün ateskes diye bir taraflarini yirtiyorlar. Hocalida yitirilen canlar ucuzmuydu.

yanıt12
yanıt6
yalancı vatanperver:

karabağın nüfusu yüz kırk bin hadi olsun iki yüz bin, suratınıza tükürülmez tükrüğe yazık

yanıt0
yanıt2
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title