Haberler

Rüşvetle Bir Senatörü Satın Alan Berlusconi'ye 3 Yıl Hapis Cezası (Geniş Haber)

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, bir senatörü rüşvetle satın alarak, dönemin hükümetini düşürdüğü gerekçesiyle 3 yıl hapse mahkum edildi.

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, bir senatörü rüşvetle satın alarak, dönemin hükümetini düşürdüğü gerekçesiyle 3 yıl hapse mahkum edildi.

Ülke siyasi tarihinin son 21 yılına damga vurmuş olan Silvio Berlusconi bir kez daha yargı kanadından darbe yedi.

Deneyimli siyasetçi, 2006 yılında muhalefet liderliği yaptığı sırada sol grupta bulunan, eski temiz eller savcısı Antonio Di Pietro'nun kurduğu İtalya'nın Değerleri Partisi'nden senatör olan Sergio de Gregorio'ya, kendi tarafına geçmesi için rüşvet vermekle suçlanıyordu.

SENATÖR RÜŞVETİ İTİRAF ETTİ

Bu şekilde güvenoyuna tabi tutulan Romano Prodi hükümetini devirmeyi başaran Berlusconi'nin, söz konusu senatöre 3 milyon Euro ödediği ortaya çıkmıştı. Gregorio da dava sürecinde rüşvet aldığını itiraf etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Napoli Adliyesi'nde görülen davada mütalaasını açıklayan savcılık makamı, Berlusconi hakkında "rüşvet vermek" suçlamasıyla 5, ona yardım ettiği belirlenen güvendiği adamı Valter Lavitola'ya da 4 yıl 4 ay hapis cezası verilmesini talep etmişti.

Çarşamba akşamı nihai kararını açıklayan mahkeme, hem Berlusconi'ye hem de Lavitola'ya 3'er yıl hapis cezası verdi.

İki şüpheliye ayrıca, 5'er yıl kamu kurumlarında çalışma yasağı getirildi.

"YARGININ ZULMÜNE UĞRADIM"

Kararın ardından bir açıklama yapan Berlusconi, bunun, politik aktörlük imajını baltalamak için yapılan bir yargı zulmü olduğunu savunarak, "Tamamen politik bir süreç sonunda, gülünç bir suçlama üzerine inşa edilmiş bu saçma siyasi kararı dikkate alacağım" dedi.

"Ben oldukça sakinim" diyen Berlusconi, her zaman, kurallar ve yasalara saygılı olduğunu, ülkesinin çıkarları için çalıştığını ve böyle yapmaya da devam edeceğini belirtti.

Kararı temyiz mahkemesine taşıyacaklarını söyleyen Berlusconi'nin avukatı Nicolo Ghedini de, sansasyonel bir şekilde haksız ve adaletsiz bir kararla karşı karşıya olduklarını öne sürdü.

PRODI: "BERLUSCONİ BUNU YAPMASAYDI HALA BAŞBAKANDIM"

Berlusconi'nin yaptığı bu senatör satın alma manevrasıyla hükümeti düşmüş olan Romano Prodi de, kararın ardından ANSA haber ajansına açıklamada bulundu.

Prodi, bu manevranın kendi kişiliğini değil, demokrasiyi yaralamış olduğunu söyleyerek, "Bu konuda o zaman iddialar vardı, ama savcının da altını çizdiği gibi bunu bilmiyordum. Eğer biliyor olsaydım hala başbakandım" diye konuştu. - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silvio Berlusconi Romano Prodi İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title