Haberler

Rus Büyükelçi Karlov'a Suikast Davası (3)

REDDİ HAKİM TALEBİ

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde söz alan, suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın örgüt içindeki 'Abi'si olduğu ve saldırı talimatını Altıntaş'a ilettiği ileri sürülen Şahin Sögüt'ün avukatı Adem Kaplan "Soruşturma aşamasında müvekkilime görüşme kısıtlaması konuldu. Kovuşturma aşamasında bunun kaldırılması için mahkemeye talepte bulunduk. Ancak mahkemeniz bu kısıtlamayı kaldırmadı. Müvekkilimle sağlıklı bir şekilde görüşemedik. Mahkemenin peşin hükümlü olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle hazırladığımız dilekçe ekindeki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarını da göz önünde bulundurarak reddi hakim talebinde bulunuyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, talebin, duruşmayı uzatmaya yönelik yapılmış olduğu kanaatine varıldığını belirterek, reddine karar verdi. Mahkeme, aldıkları kararla ilgili Ankara 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz yolunun açık olduğunu da belirtti.

2012 YILINDA POLİS OKULU TAMAMEN FETÖ'NÜN HAKİMİYETİ ALTINDAYDI

Duruşmanın bugünkü celsesinde tutuksuz sanıklar Bilal Dereli, Doğukan Söylemez, Kadir Şamlı, Oğuzhan Öztürk, Sefa Kurnaz ve tutuklu sanık Ufuk Gül'ün savunması tamamlandı. Sanıkların tamamı İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Okulu'nda okudukları dönemde FETÖ örgütü ile tanıştıklarını ileri sürdü. Öğleden sonra dinlenen sanıklar Oğuzhan Öztürk ve Ufuk Gül, benzer ifadeler vererek, sınıflarda bulunan FETÖ üyelerinin örgütün toplantılarına katılmaları yönünde kendilerine baskı yaptıklarını söyledi. Her iki sanık da örgüt evlerine gitmeyi kabul etmedikleri için okulu bitiremeyecekleri yönünde tehdit edildiklerini, zorlamalar sonucu sohbetlere katıldıklarını belirttiler.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu, savunmalarının sonunda, her iki sanığa, "İfadelerden öğrendiğimiz kadarıyla her sınıfta FETÖ üyeleri var. Her sınıfın sorumlusu komiserler FETÖ üyesi. Bunlar örgüt faaliyetine katılmayan öğrencilere saç kesme, ceza puanı verme gibi yöntemlerle baskı kuruyor. Yani sizin okuduğunuz dönemde okul tamamen FETÖ'cülerin hakimiyetinde mi?" sorusunu yöneltti.

Bu soruya sanık Oğuzhan Öztürk, "Evet başkanım böyle diyebiliriz" cevabını verdi. Sanık Ufuk Gül ise soruyu, "2012 yılında İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu FETÖ'nün hakimiyeti altındaydı. Ben toplantılara katılmayı kabul etmediğim zaman sınıfımı değiştirdiler. Bu sınıf Mevlüt Mert Altıntaş'ın da bulunduğu sınıftı. Her sınıfta 35 kişi varsa bunların 30'u FETÖ'nün evlerine gitmiştir. Ben de tehdit edildikten sonra gitmeyi kabul ettim" dedi.

Duruşmaya, yarın diğer sanıkların savunmalarıyla devam edilecek.

Özkan ARSLAN /ANKARA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mert Altıntaş Altıntaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title