Haberler

Roman Müzisyenlerin Hayatı Foto-belgesel Oldu

MERSİN'de 'Dokuz-Sekiz' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

MERSİN'de 'Dokuz-Sekiz' adlı fotoğraf sergisi açıldı. Kentte yaşayan Roman müzisyenleri konu alan sergi, 14 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) tarafından verilen EFIAP-Bronce (EFIAP/b) unvanlı Prof. Dr. Murat Ünal ile AFIAP unvanlı Ali Naci Taşçı'nın, Turgutreis, Bahçe, Kiremithane, Demirtaş, Siteler ve Barış mahallelerinde yaşayan Roman müzisyenlerin gündelik hayatlarını konu alan 'Dokuz-Sekiz' adlı 56 fotoğraflık sergisi, Deniz Müzesi'nde açıldı. Ali Rıza Demir'in küratörlüğünde gerçekleşen serginin açılışında konuşan Ali Naci Taş, 12 yıldır fotoğrafla ilgilendiğini belirterek, "Romanları Murat hocamla birlikte çektik. Bu çalışmalarımızı da sergi ile Romanlar ve fotoğraf severlerle paylaştık. Bu sergide Romanlar'a daha çok müzik penceresinden baktık. Aynı zamanda sosyo-ekonomik şartlarını gözlemledik. Romanlar, durağan ve dingin insanlar. Bir bakıma da dışlanmış insanlardır. En rahatsız oldukları ise 'çingene' kelimesidir. Kelimenin kökü 'tehlikeli' anlama geldiği için bu onları rahatsız ediyor. Bu imajın da silinmesi için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. O nedenle de bu sergiye onlar da ilgi gösterdiler" dedi.

Prof. Dr. Murat Ünal ise Roman davulcuların üzerinden Romanları anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Romanlar sosyo-ekonomik olarak toplumun alt kesiminde yer alıyor. Ancak Mersin'in kültür hayatında çok önemli rolleri var. Düğünlerde, nişanlarda, asker uğurlamasında en özel günlerimizde hep onları istiyoruz. Bu isteğimizin yanında onlar ise çok zorlu bir hayat yaşıyorlar. Onları dışlamadan, toplumun içinde gerektiği değeri vererek, kabullenmemiz gerektiğini düşünerek bu projeyi yaptık. Umarım Mersin'in tarihine de bir katkı sağlamış oluruz" diye konuştu.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Murat Ünal Ali Naci Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title