Haberler

Rize Koah Hastası Adamın Dramı -Hd

Rize'nin Güneysu ilçesinde koah hastası emekli işçi Mustafa Mercan (56), 5 yıldır hastalığı ile mücadele ediyor.

Rize'nin Güneysu ilçesinde koah hastası emekli işçi Mustafa Mercan (56), 5 yıldır hastalığı ile mücadele ediyor. Akciğer nakli yapılmasına karar verilen Mercan, emekli maaşının tedavisi için çektiği banka kredisi taksitleri için kesildiğini belirtti, yardıma ihtiyacı olduğunu duyurdu.

Güneysu ilçesi Adacami mahallesinde oturan 4 çocuk babası Mustafa Merrcan, bir inşaat firmasında çalışırken Koah hastalığına yakalandı. 5 yıldır hastalığa karşı mücadele eden Mercan'a akciğer nakli yapılması kararlaştırıldı. Damarlarında daralma tespit edilen Mercan, tedavi altına alındı. Hastalık sürecinde sürekli il dışına gitmek zorunda kalan Mercan, bankadan 37 bin 500 lira kredi çekti. Emekli maaşı banka kredisi taksitlerine kesilen ve kendisine 350 lira kalan Mercan, geçimini sağlamakta zorlanıyor. Maddi yetersizlikle nedeniyle tedavisinin aksadığını belirten Mercan, yardıma ihtiyacı olduğunu duyurdu.

5 yıldır hastalığı ile mücadele ettiğini anlatan Mustafa Mercan, akciğer nakli olması gerektiğini belirterek tedavisinin sürdüğünü söyledi. Ankara'da bir hastaneye gittiğini belirten Mercan, 'Doktor heyeti toplanarak akciğer nakli olmam için önce kalpten akciğere giden damarlardaki çekilmenin tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. Tedavimi sürüyor. Bu hastalığın tedavisi masraflı. Emekli maaşı ile tedavimi yapamıyorum. Hastalığım için 37 bin 500 TL kredi çektim. Maaştan bana sadece 350 lira kalıyor, gerisi kredi taksitlerine gidiyor. Balon tedavisi için İstanbul'da özel bir hastaneye gittim. İki seans için benden 50 bin TL istediler. Bende 'Bu parayı verme imkanım yok' dedim. Eğer bu balon tedavisini olursam akciğer naklini olabilirim. Bu tedavi yapılırsa akciğer temizlenecek ve yaşam fonksiyonlarım daha kolaylaşacak. Gece gündüz oksijen makinesine bağlı kalıyorumö dedi.

Mustafa Mercan, hastalığının tedavisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yardım çağrısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Mercan Güneysu KOAH Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title