Haberler

Risk haritasında alarm! Aralarında İstanbul'un da olduğu 8 ilimiz için yeni kısıtlamalar yolda

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de haftalık vaka sayılarını açıkladı İstanbul'un da aralarında bulunduğu 8 şehirde önümüzdeki hafta itibarıyla yeni kısıtlama ve yasakların gelme ihtimali belirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel verilere göre oluşturulan Türkiye'de haftalık vaka sayıları ve renk kodu haritasını açıkladı. Buna göre birçok ilimizde yeni kısıtlamaların gelme ihtimali belirdi. Aralarında İstanbul'un da olduğu 8 ilimizde yeni yasaklama ve tedbirlerin alınması önümüzdeki 4 gün içinde yaşanacak gelişmelere bağlı.

ÇOK YÜKSEK RİSK GRUBUNA HIZLI GEÇİŞ

8 ilde vaka sayıları haftalık 100 bin kişide 100'ün üzerine çıkarak yüksek riskten çok yüksek risk grubuna geçiş yaptı. Aralarında İstanbul'un da olduğu 8 ilde, 15 Mart'a kadar vaka sayılarında düşüş yaşanmazsa çok yüksek risk grubunda olduklarından restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler yeniden kapanacak.

VAKA SAYILARI ALARM VERİYOR

27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayıları İstanbul'da 111 bin 57, Kırklareli'de 116 bin 94, Tekirdağ'da 111 bin 19, Kocaeli'de 112 bin 25, Yalova'da 134 bin 76, Çanakkale'de 107 bin 29, Mersin'de 100 bin 82 ve Kilis'te 163 bin 17 oldu.

KAFE, RESTORAN VE KIRAATHANELER KAPATILACAK

Sağlık Bakanlığı'nın 15 Mart'a kadar yapacağı değerlendirmelere kadar bu 8 ilde kafe, restoran, çay bahçeleri ve kıraathanelerin yeniden kapanmaması için söz konusu illerin kırmızı (çok yüksek riskli) renkten turuncuya (yüksek riskli) geçiş yapmaları gerekiyor. Bilindiği gibi düşük, rota ve yüksek risk grubunda restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler açıkken çok yüksek riskli kategorilerde ise bir alt kategoriye inilmediği sürece kapalı kalıyor.

MAVİ İLLERİN SAYISI AZALDI

Düşük risk grubundaki (mavi) illerin sayısı da bir önceki haftaya göre azaldı. Muş, Bitlis, Ağrı ve Iğdır'da haftalık vaka sayıları 100 binde 20 kişinin üzerine çıktı. Türkiye'deki mavi kategorideki il sayısı da 14'ten 10'a düştü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fahrettin Koca Koronavirüs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (115)

ibrahim duru:

oyun salonu işletiyorum tam 1 yıldır dükkanım kapalı anlamadığım bizi açalı 2 gün oldu nasıl olduda hemen bulaştıran yerleri tespit ettiniz kahveler kafeler diyip işyerlerimizi kapatıyorsunuz karşımda banka var önünde günlük 500 kişi aynı atm tuşlarına dokuuyor aynı kapı kolunu kullanıyor ordan bulaşmıyorda kahvelerden kafelerden bulaşıyor bu nasıl birşey abi ya zaten elektirik kira vergi zamları altında ezilen esnafı bitirdiniz ya vallahi bitiridiniz billlahi bitirdiniz

76
16
yanıtYanıtla
ali aslan:

millet ölsünmüsenin yüzünden

yanıt12
yanıt38
NURAY:

İstanbul la çok acil kısıtlama gelmeli çok kişi maske takmıyor, takanda maskeyi burnun altına koyuyor.

31
44
yanıtYanıtla
Kemal:

Maskeyi burnunun üstüne çekince mi koruyor? Maskenin koruduğunu mu sanıyorsunuz.

yanıt18
yanıt17
Kadir:

@Nuray ; arkadaşımızın yazmış olduğu bu yorumu beğenmeyenler neyin kafasını yaşıyor çok merak ettim İstanbul''a tabıkı acıl kısıtlamalar gelmeli sizin kafanız mı iyi coronada hıc mı cevrenızde kımse ölmedi. . İstanbul derhal bır an once her yer kapatılmalı kamu ve ozel sektor calısanlarına esnek calısma getırılmelı cafeler restaurantlar derhal ve derhal kapatılmalı !

yanıt10
yanıt11
ellisekiz:

bunlarla boşuna zaman harcanıyor tüm türkiyeyi 15 günlük karantina ile kapatmak gerek, her aileye 2. 000 tl sosyal yardım vererek bunu başarmak zor değil.

55
14
yanıtYanıtla
WOLF:

ÇOK ŞÜKÜR BENİMLE AYNI FİKRİ PAYLAŞAN BİR VATANDAŞIMIZ ÇIKTI ANCAK BUNU İLK ÇIKTIĞINDA YAPSAYDIK BU DURUMLARA GELMEZDİK HAFTASONU YASAK YAPIYORSUN EE HAFTA İÇİ TOPLU TAŞIMALAR DOLUP TAŞIYOR O NE OLACAK. . .

yanıt18
yanıt4
Kahveci:

Arkadaş okey taşını elleyince mi korona bulaşıyor yoooooooook 4kişi bi masada maskeli kahvehaneler en çok tedbir alınmış işletmelerdir buna rağmen en çok bedel ödeyenler olduk okey oynarken taşı elledin korona oldun ama markete git bi ürün elle olmaz devlet dairesinde biryeri elle olmaz toplantılar yap olmaz fırıncıdan ekmek al olmaz çay bardağını elle olmaz dışarda gelen sebze meyvede olmaz bu koronayı kesin OKEY TAŞLARI çıkardı !!!!

37
22
yanıtYanıtla
Türkmen Taştan:

Maalesef kahveci kardeş kahve kapanacak.Ama çok haklısın toplantı miting düğün nikah hiç biri olmayacak

yanıt12
yanıt13
m.y:

kısıtlama gereksiz

34
24
yanıtYanıtla
Tüm 115 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title