Haberler

Rike Personeline Acil Tahliye ve Hasta Taşıma Eğitimi

Ülke genelinde meydana gelebilecek afet ve acil durumlara müdahale amacıyla kurulan Rize Arama Kurtarma Ekibine, acil tahliye ve hasta taşıma eğitimi verildi.

Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) personeline acil tahliye ve hasta taşıma teknikleri eğitimi verildi.

Ülke genelinde meydana gelebilecek her tür afet ve acil duruma müdahale amacıyla dokuz birimin tek çatı altında birleşmesiyle kurulan RİKE personelinin katıldığı eğitim, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde yapıldı.

Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, RİKE'nin, ülke genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil duruma etkin müdahale edebilmesi için tüm konularda eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını kaydederek, "Eğitimlerimiz devam edecek. Bugün ise personelimize acil tahliye ve hasta taşıma teknikleri eğitimini verdik. Ne kadar çok eğitim o kadar çok tecrübe, o kadar çok bilgi demektir. 2014 yılı içerisinde eğitimlerimiz devam edip, her türlü olağanüstü afet ve acil duruma hazırlıklı olabilmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Eğitimi veren sağlık memuru Öner Çakal, RİKE olarak her hafta rutin eğitimlere devam ettiklerini, bu hafta ise acil tahliye ve hasta taşıma teknikleri üzerine eğitim gerçekleştirdiklerini belirterek, "Herhangi bir arama kurtarma faaliyetinde sahada birlikte çalışacağımızdan gerek dağcı gerekse dalgıç arkadaşlarımız olsun, hepsine bu teknikler hakkında detaylı bilgi gerekiyor" dedi.

İtfaiye Müdürlüğünde görevli İsmail Karaosman ise eğitimin amacının, olası bir durumda hastayı olay yerinden bir an önce tahliye etmek olduğunu ifade ederek, "Acil ve olağan durumda hastayı paketlemek gibi iki farklı yöntemimiz var. Hasta tehlikeli bir durumda olduğunda ya da kazaya maruz kalma durumu olduğunda acil tahliye yöntemini kullanılıyoruz. Bunu da genellikle sırtta, kucakta veya yerde sürükleyerek taşıma şeklinde yapıyoruz" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA / Güncel

Rize Belediyesi Mustafa Tepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title