Haberler

Reyhanlı Saldırısı Davasında Karar Çıkmadı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasına sanık avukatı katılmayınca duruşma ertelendi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasına sanık avukatı katılmayınca duruşma ertelendi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve patlamada yakınlarını kaybeden aileler katıldı.

Tutuklu sanıklarla bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ( SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Mahkeme Başkanı Hacı Hüseyin Orhan, cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı sanıklar ve avukatlarının savunma yaptıklarını belirterek, karar öncesi sanıkların son sözlerini sordu.

Saldırının faili ve planlayıcısı olduğu öne sürülen tutuklu sanık Nasır Eskiocak, avukatının hazır olmadığını belirterek, müdafisinin gelmesini talep etti.

Söz konusu avukata ulaşılamayınca Ankara Barosundan sanığa avukat tayin edildi.

Sanık Eskiocak, baro tarafından görevlendirilen avukatın dosyaya hakim olmadığını savunarak, mahkemeden ek süre istedi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, sanık ve avukatının davayı uzatmaya çalıştıklarını belirterek, duruşmanın ertelenmesine tepki gösterdi.

Davanın geçmişi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te bomba yüklü araçlarla düzenlenen iki ayrı saldırıda 53 kişi hayatını kaybetmişti.

İddianamede, ikisi Suriyeli 33 sanıktan 19'u hakkında, "devletin birliği ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüsten" ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 52 kişinin ölümüne sebep olmaktan 52'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti. Bu istemin ardından saldırıda ağır yaralanan bir kişi daha hastanede yaşamını yitirmiş, ölenlerin sayısı 53'e yükselmişti.

Sanıklara "silahlı terör örgütüne üye olma ve yardım etme", "öldürmeye teşebbüs", "patlayıcı madde bulundurma", "mala zarar verme", "kasten yaralama", "suçluyu kayırma" ve "130 kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçlamaları da yöneltiliyor.

Davanın görülmesine Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanmıştı. Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli mahkeme ve savcılıkların kaldırılmasının ardından dava dosyası, Hatay Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiş, güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Orhan Reyhanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title