Haberler

Rabia'nın Annesine Çamaşır Makinesi Hayali Gerçekleşti

MUŞ'un Yeşilova beldesinde yaşayan, ortaokul öğrencisi Rabia Ceylan'ın (12) TÜBİTAK'tan kazandığı para ödülüyle annesi için almayı hayal ettiği çamaşır makinesi, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından alındı.

MUŞ'un Yeşilova beldesinde yaşayan, ortaokul öğrencisi Rabia Ceylan'ın (12) TÜBİTAK'tan kazandığı para ödülüyle annesi için almayı hayal ettiği çamaşır makinesi, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından alındı.

Melek- Hasan Ceylan çiftinin kızları İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Rabia Ceylan, hazırladığı, Değerlerimizi ayakta tutmak için 'cebimdeki değerler' ile bir katkı da benden isimli projesiyle TÜBİTAK'ın Van'da yapılan bölge yarışmasında birinci oldu. 12 hikayeden oluşan cep kitap projesinden 500 TL ödül kazanan Rabia Ceylan, bu parayla çamaşırları elde yıkayan annesine makine almak istedi. Rabia Ceylan, parayla çamaşır makinesi alınamayınca Kayseri'de 7 Mayıs'ta yapılan olan Türkiye finalinde dereceye girmek istediğini söyledi. Rabia'nın başarısı ve isteği DHA'nın haberi ile duyulunca Muş Belediye Başkanı Feyat Asya harekete geçti. Belediye Başkanı Feyat Asya, beraberinde Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile birlikte Ceylan ailesinin evine gitti. Başkan Feyat Asya, çamaşır makinesi sürpriziyle Rabia'nın annesi için düşündüğü hayali gerçekleştirdi. Okul tarafından gezi için İstanbul'a gönderilen Rabia ile görüşemeyen Başkan Asya ve Rektör Polat, anne ve babası ile sohbet etti. Başkan Feyat Asya, Rabia'nın başarısı ile gururlandıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise anne Melek Ceylan'ın kızı için istediği bilgisayarı da kendisinin alacağını söyledi. Rektör Polar, Rabia'nın bundan sonraki öğrenimini Muş dışında gerçekleştirmesi halinde burs, kalacağı yurt ve diğer ihtiyaçlarında destek olacağını ifade etti. Ceylan ailesi Başkan Feyat Asya ve Rektör Fethi Ahmet Polat'a desteklerinden dolayı teşekküt etti. Ayrıca Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri de Ceylan ailesini ziyaret ederek isteklerinin olup olmadığını tespit ettiler. - Muş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Ceylan Ahmet Polat Feyat Asya Yeşilova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title