Haberler

    Putin: "Mısır'da Nükleer Santral Kuracağız"

    Darbeci lider Sisi ile bir araya gelen Vladamir Putin, Mısır'da nükleer santral kuracaklarını açıkladı.

    Darbeci lider Sisi ile bir araya gelen Vladamir Putin, Mısır'da nükleer santral kuracaklarını açıkladı.

    Darbeyle Mısır'ın başına geçen Abdulfettah El Sisi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Mısır arasında nükleer enerji santrali kurulması gibi birçok konuda anlaşma sağladı.

    Darbeyle Mısır'ın başına geçen Abdulfettah El Sisi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi'de gayri resmi şekilde bir araya geldi. Putin ile Sisi, Soçi'de birlikte yemek yedikten sonra Soçi sahillerinde gezerek Rus halkıyla sohbet etti. Gerçekleşen gayri resmi temaslarda iki ülke liderinin bölgesel sorunlar konusunda görüşmeler yaptığı öğrenildi. Soçi'de gerçekleşen resmi görüşmede ise Putin ile Sisi iki ülke arasındaki yatırım ve ekonomik ilişkilerin arttırılması konusunda anlaşma sağladı. Vladimir Putin yaptığı basın toplantısında, "Dün akşamdan itibaren Sayın Sisi ile birlikte gayri resmi görüşmeler gerçekleştirdik. Bugün ise kendisiyle, ikili ilişkiler ve uluslararası politikaya dair geniş kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

    Rusya'nın Mısır'da yapacağı yatırımlardan bahseden Putin, "Bizim Mısır ile büyük projelerimiz var. Bu projelere nükleer enerji santrali ve teknoloji parkının kurulması da dahildir. Karşılıklı olarak savunma ve dışişleri bakanlıklarımız "2+2" formatında işbirliği komisyonları oluşturdu. Ben Rusya'da dostlarımızı görmekten ve Soçi'de bölgesel konuların ele alınmasından dolayı mutluyum" ifadelerinde bulundu.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Nükleer Santral Vladimir Putin Sektörel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title