Haberler

Pusuda Oyunu 4 Bin Kişiye Ulaştı

Eskişehir'in Tüm ilçelerinde ve birçok köyünde sahnelenen "Pusuda" oyununun, 4 bin kişinin üzerinde bir izleyici sayısına ulaştı ve seyircisinin büyük beğenisini topladığı bildirildi.

Eskişehir'in Tüm ilçelerinde ve birçok köyünde sahnelenen "Pusuda" oyununun, 4 bin kişinin üzerinde bir izleyici sayısına ulaştı ve seyircisinin büyük beğenisini topladığı bildirildi.

Mayıs ayı sonunda başlayan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Geleneksel Türk Tiyatrosu Birimi bünyesinde sahnelenen Cahit Atay'ın "Pusuda" adlı oyunu Eskişehir ilçelerinin tamamında ve birçok köyünde izleyici ile buluştu. 12 farklı ilçe ve köyde sahnelenen oyun, 4 bin kişi üzerinde izleyici sayısına ulaşarak şehir merkezinde oyun izleme fırsatı bulamayan Eskişehirlilerin, köylerine kadar tiyatro götürebilmek için titiz bir çalışma yürütülerek gerçekleştirildi. İnönü ilçesine bağlı Oklubalı köyü, Karapazar köyü, Beylikova İlçesi, Sivrihisar ilçesine bağlı Gerenli Köyü, Seyitgazi Kümbet Köyü, Alpu Ağaçhisar Köyü, Han merkez, Mahmudiye İsmetpaşa Köyü, Çifteler Eminekin Köyü, Mihalgazi Alpagut Beldesi, Sarıcakaya Mayıslar Köyü, Günyüzü Gümüşkonak Beldesi ve Mihalıççık Yunus Emre beldesinde sahnelenen Pusuda oyununun yönetmenliğini şehir Tiyatroları sanatçılarından İsmail Dündar üstlenirken, oyunda İsmail Dündar, Serhat Onbul ve Emre Demirci rol aldılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Basri Albayrak; Pusuda oyununun Eskişehir'in ilçelerinde ve köylerinde sahneleyerek 4 bin kişinin üstünde bir seyirci sayısına ulaştıklarını söyledi. Albayrak "Oyunumuzu izleyen Eskişehirlilerin yüzde 95'i hayatlarında ilk kez bir tiyatro oyunu izlediklerini belirterek, tiyatroyu çok sevdiklerini ve artık her fırsatta tiyatro izlemek istediklerini dile getirdiler. İnsanlarımızın yüzündeki mutluluğu gördükçe sanata yapılan yatırımın ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha kendimize ispatlamış olduk. Bu ve benzeri çalışmalarımızı yeni sezonda da sürdürmeyi planlıyoruz. Ben bu projede özveri ile çalışan tüm iş arkadaşlarımı yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Dündar Cahit Atay Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title