Haberler

Protokol Korosundan Öğretmenlere Konser

Karabük'te başsavcı, rektör, İl emniyet müdürü, daire müdürleri, akademisyen, öğretmen ve yabancı öğrencilerden oluşan "Biz Korosu" Öğretmenler Günü'nde konser verdi.

Karabük'te başsavcı, rektör, İl emniyet müdürü, daire müdürleri, akademisyen, öğretmen ve yabancı öğrencilerden oluşan "Biz Korosu" Öğretmenler Günü'nde konser verdi.

Karabük Üniversitesi öncülüğünde ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Büyükyıldız'ın şefliğinde oluşturulan, Cumhuriyet Savcısı Hakan Arslan, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, diğer daire amirleri, öğretmen ve öğrencilerden oluşturulan 50 kişilik "Biz Korosu", 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans salonunda Türk Halk Müziği konseri verdi.

Rektör Uysal, öğretmenlere şükran ve minnetlerini ifade etmek için koro kurduklarını ve yaklaşık 3 aydır çalıştıklarını söyledi.

Koroda olanların hiç birisinin ses sanatçısı olmadığını kaydeden Uysal, şöyle konuştu:

"Biz inanıyoruz ki dünyada savaşın gözyaşının adaletsizliğin sona erdirilmesi barışın ve huzurun hakim olması sadece ve sadece öğretmenlerle olur. Biz düşündük öğretmenlerimize yapabileceğimizin en son noktasını yapmaya çalıştık. Şarkılarımız öğretmenlerimize."

Biz Korosu, yoğun katılım olan konserde, "Havada Bulut Yok",

"Hekimoğlu", "Öğretmene Varamadım" ve "Mevla Bir Çok Dert Vermiş" gibi eserleri seslendirdi.

Konser sonrası "Belgelerle Osmanlı'dan Günümüze Eğitim Öğretim" sergisinin açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi.

Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Uysal Zeki Büyükyıldız Hakan Arslan Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title