Haberler

Prof. Metin Hülagü: "Batı ile Dalga Geçen Bir Padişah: Sultan 2'nci Abdülhamid"

Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü padişahı Sultan 2’nci Abdülhamid’i anlatan Prof. Dr. Metin Hülagü, “Abdülhamid zekidir.

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34'üncü padişahı Sultan 2'nci Abdülhamid'i anlatan Prof. Dr. Metin Hülagü, "Abdülhamid zekidir. Uyguladığı politikalarla Batı ile adeta dalga geçmiştir. 20 adım sonrasını düşünüp hareket eden bir padişahtır. Onunla başa çıkamadılar. Bu yüzden ona saldırdılar" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi'nin Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği seminerde ölümünün 100'üncü yılında Sultan 2'nci Abdülhamid konuşuldu. Prof. Dr. Metin Hülagü "Batı'da Sultan Abdülhamid Algısı" konulu seminerde, Osmanlı İmparatorluğu'nun 34'üncü padişahının kişilik özelliklerini ve Batı tarafından sevilmeme sebeplerini anlattı.

"Çok zeki bir padişahtı"

Abdülhamid'in zeki bir padişah olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Metin Hülagü, Osmanlı Devleti'nin en tartışılan padişahını şu sözlerle anlattı: "Abdülhamid iyi bir siyasetçiydi. Bugünkü siyasetçiler eline su dökemez. Aynı zamanda iyi bir tüccar, yenilikçi bir padişahtır. Özgün bir politika izlemiş, farklı projeler geliştirmiştir. 33 yıl iktidarda kalmış ve ciddi hizmetlere imza atmıştır. Tahta geldiğinde maliye iflas etmiş olmasına rağmen, Hicaz Demiryolu'nu Müslümanlara çağrıda bulunarak, toplanan paralarla yaptırmıştır. Borçlanmamaya gayret etti. Beş vakit namaz kılan, içki içmeyen bir padişahtır ve kendi yerine bir başkasını hacca göndermiştir. Öte yandan çağın şartlarına da uymuş, teknolojiyi hiçbir zaman ihmal etmemiştir."

"Abdülhamid, Batı ile dalga geçmiştir"

Prof. Dr. Metin Hülagü, 2'nci Abdülhamid'in tüm dünyada sevilmediğini ve aleyhine pek çok karikatürler çizildiğini söyleyerek, "Batı; özellikle İngilizler ve Fransızlar Abdülhamid'i sevmez. Çünkü Müslüman'dır. Müslümanlık Batı'da suçtur. Abdülhamid zekidir. Uyguladığı politikalarla Batı ile adeta dalga geçmiştir. 20 adım sonrasını düşünüp hareket eden bir padişahtır. Onunla başa çıkamadılar. Bu yüzden ona saldırdılar. Bugün Abdülhamid biyolojik olarak vefat etse de felsefesi ve eserleriyle yaşıyor. Onun attığı felsefi temel devam ediyor. 1918'de vefat etse de manevi mirası devam ediyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Metin Hülagü Sefaköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title