Haberler

Prof.Dr.Dokucu."Doğu ve Güneydoğu'da Sözleşmeli Hekimlerin Maaşında 2-3 Bin TL Ücret Artışı...

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof.Dr.Ali İhsan Dokucu, 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme yapılacağını belirterek, "Yapılacak düzenlemeyle 26"...

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme yapılacağını belirterek, "Yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşlarında ise en az 3 bin TL ücret artışı olacak" dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun kuruluşunun 1. yıl dönümünde Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısında kurumun faaliyetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Dokucu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin insanların gitme konusunda daha az tercih edilir olduğunu belirterek, mecburi hizmetle görevlendirilen insanların ya oraya kura çektiklerinde cezasına rağmen gitmediklerini, giderse de mecburi hizmet zamanı dolduğunda istifa ettiğini kaydetti. Dokucu, "Bu bölgelerde 300 binin üzerinde insan yaşıyor. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı ve sağlık hizmetini almak en az Ankaralı vatandaşımız kadar hakkı" diye konuştu.

Prof. Dr. Dokucu, bölgede yeterince kadro açılmadığı için kadroyu alanların mutlu olduğunu, kadro dışında kalanların ise mutsuz olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Dokucu, çalışanları bölgede daha kalıcı kılmak istediklerini vurgulayarak, "Sanırım bu ay içinde gündeme gelebilecek. Yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşlarında ise en az 3 bin TL ücret artışı olacak" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ali İhsan Dokucu Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title