Haberler

Portakal'ın Ünlüsü En Bol Filmi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yönetmenliğini Serdar Temizkan'ın yaptığı 'Kutsal Bir Gün' filmin gala gösterimi yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yönetmenliğini Serdar Temizkan'ın yaptığı 'Kutsal Bir Gün' filmin gala gösterimi yapıldı.

Film oyuncu kadrosuyla, 50'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ünlü oyuncusu en bol filmi oldu. Gösteriminin ardından düzenlenen söyleşiye filmin oyuncuları, 'Oyunculuğu bıraktığını' söylediği noktada sinemaya dönen Arda Kural ile Ali Düşenkalkar, Selen Uçer, Alona Cini, Erkan Taşdöğen, Alicia Kapudağ yer aldı.

Filmde, iş başvurusu veya yeni birisiyle tanışma gibi kritik görüşmelerde daha güzel ve çekici görünmesini sağlayan, göğüslerini büyük gösterme gibi hilelere başvuran 'Burcu' karakterini canlandıran Gözde Kansu ise galaya katılmadı.

BAKANLIĞA BAŞVURMADIK

Söyleşide konuşan yönetmen Temizkan, filmde üçlü bir metinle baş başa olduklarını belirtti. Temizkan, "Biz de organize etmek için uğraştık. Az mekanı tercih ettik. Doğru bir casting çalışması olduğunu düşünüyorum. İyi bir ekiptik, iyi bir çalışma çıkardık" dedi. İşsiz, amaçsız, ayyaş biri 35, diğeri 50 yaşında 2 kardeş Aysar ve Ali Osman'ın bir günün anlatıldığı filmin bütçesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek alıp almadıklarına ilişkin bir soru üzerine Temizkan, "Bakanlıktan destek alacağımızı sanmadığımız için başvurmadık. Düşük bütçeli bir filmdi. 250 bin liraya yakın bütçesi vardı" diye konuştu.

ÜZERİNDE ÇOK DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR SENARYO

Oyuncu Arda Kural ise filmi, "Üzerinde çok düşünülmüş, detaylandırılmış bir senaryo. İlk okuduğumda da senaryoyu çok beğenmiştim. Senaryoda bir günü anlatmak kolay bir şey değil. Bir gün içinde neler yaşanabileceğini tahmin etmek de kolay değil. İçerikli bir günü anlatmak çok kolay değil. O açıdan senarist Sencer Aydın'ı kutluyorum" diyerek anlattı.

Filmde Cemile'yi canlandıran Selen Uçer ise şöyle konuştu:

"Beni bu filmde ilk çeken şey samimiyeti ve diliydi. Şirketlerini batırmış iki kardeşin hikayesi, kardeşlerin hayatlarında geldikleri bu noktadaki bir günü görüyoruz biz. Ben Cemile'yi oynuyorum. O da kendi hayatında kaybedişler ve sistemin başarı etiketlerinin dışında bir hayat oluşturmuş bir kadın."

CEP TELEFONUYLA ÇEKTİ

Söyleşide cep telefonuyla fotoğraf çeken oyuncu Ali Düşenkalkar, "Bu filmi izlemeyi çok uzun süredir bekliyoruz, burada ilk kez izledik" dedi. Senaryoyu, "Hiçleşmiş, hiç olmaya yüz tutmuş artık başarı ya da bir şey beklemeyen ya da hala daha bir umut var diyebileceğimiz, bir ışık var diyebileceğimiz bir senaryo" olarak değerlendiren Düşenkalkar, "Ülkemizin sıkışmışlığı gibi bir şey işte. Bu 24 saat beni çok enterese etmişti" diye konuştu.

Filmin oyuncularından Erkan Taşdöğen de "Bütünü büyük bir zamana yaymak değil, 24 saate sıkıştırmak, o kesiti sunmak çok güzeldi" dedi. Oyuncu Alicia Kapudağ filmin karakterle başlayan bir olay örgüsü içinde olduğu için filmin kendisini inanılmaz çektiğini söyledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ali Düşenkalkar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title