Haberler

Yeniden Refah, "Sakarya ve Kocaeli'ni istedik" dedi, AK Parti cephesinden yanıt geldi

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal'ın büyükşehirlerde ittifak yapmak için AK Parti'den Sakarya ve Kocaeli'ni istedikleri yönündeki sözlere AK Parti cephesinden ilk yanıt geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İhsan Yavuz, "Ben o masada Sakarya'nın adının geçtiğini hatırlamıyorum. Kocaeli ve Malatya geçti ama Sakarya'nın geçtiğini hatırlamıyorum" dedi.

CNN Türk'te Dicle Canova'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi ile yaşanan ittifak kriziyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"KONUŞULANLARIN DIŞARI SAÇILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ"

Yeniden Refah Partisi ile bu süreçte 4 toplantı yaptıklarını ifade eden Yavuz, "Nurettin Taş Bey, Doğan Ayda Hoca ile oturduk. Bu masada her şeyi konuşalım dedik. Bakış açıları farklı olabilir. Konuşuyor olmak çok önemli. Karşı gurup konuşuyor mu? Orda konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Doğan Hocam birkaç açıklama yaptı. Aradım 'Ben böyle demedim' ki dedim. Ben ne dediğimi biliyorum. Her bilgiyi açıklamak durumunda değiliz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Bir problem yok. 1 Şubat'ta oturduk. 5 Şubat'a kadar karşılıklı tekliflerde bulunduk. Bir kısım belediyelerde tekliflerde bulundular. Bizim sadece meclis üyesi ile sınırlı tekliflerde bulunmadık. Yeniden oturup oturmayacağımızın cevabı bende yok" dedi.

YENİDEN REFAH, SAKARYA VE KOCAELİ'Nİ Mİ İSTEDİ?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal'ın büyükşehirlerde ittifak yapmak için AK Parti'den Sakarya ve Kocaeli'ni istedikleri yönündeki sözlerine de yanıt veren Yavuz, "Bir kısım büyükşehirler, bir kısım küçük şehirler olmak üzere bir teklif getirdiler. Biz de bunun olamayacağını söyleyip karşı teklifte bulunduk. Yani denildiği gibi bizimkisi sadece meclis üyeleri ile sınırlı olacak bir teklif değildi. Ben o masada Sakarya'nın adının geçtiğini hatırlamıyorum. Kocaeli ve Malatya geçti ama Sakarya'nın geçtiğini hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.

AK PARTİ ADAYLARINI GERİ ÇEKER Mİ?

AK Parti'nin Büyükşehir adaylarını geri çekip Yeniden Refah'a adaylık verip vermeyecekleri sorusunu da yanıtlayan Yavuz, "Çok kolay olmaz. Belli bir süreçten geçerek o isimlere karar verdik" ifadelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Doğan Aydal İhsan Yavuz AK Parti Kocaeli Malatya Sakarya Politika Güncel Haberler

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Bakmadan Geçme

26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı?
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

500

Yorumlar (31)

Mehmet Vatandaş:

etiniz ne budunuz ne kimden neyi istiyorsunuz. Vatandaşın oyu ipotekli mi? Sıkıyorsa girersin seçime alırın veya kaybedersin bu ne saçmalık neyin pazarlığı

184
193
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Chp gibi pkk lilarla isbirligi yapmiyor,gerci onlarda öyle ayni yerden emir aliyorlar onu secenlerde aynidir

yanıt26
yanıt142
Mehmet Vatandaş:

Selim Güler: başka söylemler geliştirin artık bunlar bayatladı bak aç yutubu çözüm süreci ve megri megri yaz bak bakalım kim kiminle işbirliği yapmış

yanıt52
yanıt28
Mehmet Vatandaş:

işbirliği arıyorsan çözüm sürecine ve megri megrilere bak

yanıt77
yanıt42
Doğrucu vatandaş:

AKP'den bıkan, kızan ve tepkili olanları gören Fatih özellikle başta dindarlar olmak üzere AKP tabanından fırsat bu fırsat fayda sağlamak için bir şeyler yapmaya çalışıyor ama boşa uğraşıyor.

yanıt24
yanıt17
Metin Yalcin:

Anlaşıldı ki, Devlet Bey büyük adammış ..

86
140
yanıtYanıtla
Ali ÖCAY:

Evet devlet beyin kaç belediyesi var bir bakıver...

yanıt49
yanıt27
Hasann hasann:

Dik dur fatih erbakan, senide kaybetmeyelim

78
90
yanıtYanıtla
S Y:

Yrp ye biraz para verilse sıkıntı biter. Niyet o.

70
91
yanıtYanıtla
Quantum:

Tabanın %95 inin ittifak istemediği bi yerde ne diye il, ilçe pazarlığı yaptın? Menfaatler çakışıp sıkışancada hemen taban, israil, mutabakat o bu şu diyip kendinizi aklamaya çalışmayın

82
18
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title