Haberler

TTB İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını lanetledi

Güncelleme:

Türk Tabipler Birliği (TTB), İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını lanetleyerek, 'Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği'ni göreve çağırıyoruz.' ifadesini kullandı.

Türk Tabipler Birliği (TTB), 500 kişinin yaşamını yitirdiği Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik İsrail saldırısına ilişkin "Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği'ni göreve çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz: Savaş bir halk sağlığı sorunudur! İnsanlığa karşı işlenen suçların karşısında durun, durdurun! Barış, hemen şimdi" açıklamasını yaptı.

TTB, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırısına ilişkin kınama mesajı yayınladı. TTB'nin, Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği'ni göreve çağırdığı açıklama şöyle:

"Hamas saldırısını fırsat bilip işgali tamamına erdirmeyi hedefleyen İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılar soykırım boyutuna ulaşmıştır. Temel gereksinimlerin ulaşmasını engelleyerek işlemez hale getirdikleri sağlık kurumlarının açıkça hedef alınarak vurulmasını, çok sayıda sağlık emekçisinin, hastanın ve sivilin katledilmesini lanetliyoruz.

Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği'ni göreve çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz: Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur!

İnsanlığa karşı işlenen suçların karşısında durun, durdurun! Barış, hemen şimdi!

Tüm sağlık kurumlarında yakalarımıza siyah kurdele takıyor, kapı ve pencerelerimize bağladığımız kurdelelerle insanlığın acısını paylaşıyoruz."

Kaynak: ANKA / Politika

Türk Tabipler Birliği Birleşmiş Milletler İsrail Dünya Gazze Sağlık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı! Göz çapaklanması neden olur, nasıl temizlenir? Göz Çapaklanması neyin belirtisi? Öğretmenler grev mi yapacak? Öğretmenler ne grevi yapıyor, neden? Bugün (9 Mayıs) hava nasıl olacak? İstanbul'da yağmur yağacak mı? Meteoroloji il il hava durumu tahminleri! Real Madrid- Borussia Dortmund maçı ne zaman? Şampiyonlar ligi finali nerede oynanacak? 9 Mayıs hangi burç? 9 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 9 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title