Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'da yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 12 Ekim 2014'te Kahire'de Gazze'nin yeniden imarı için uluslararası bir konferans yapıldığını, 30 ülkenin dışişleri bakanı veya temsilcilerinin bulunduğu konferansa Türkiye'nin katılmadığını kaydetti.

Konferansta İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de meydana gelen büyük yıkımı telafi etmek amacıyla yeniden yapılacak binaların finansmanı için milyarlarca dolar tutarında bir yardım taahhütü gerçekleştiğini ifade eden Hamzaçebi, şunları söyledi:

"Ben sormak istiyorum. Gazze gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın dilinden düşürmediği bir kentin imarı için düzenlenen konferansa Türkiye neden katılmamıştır. Erdoğan 'Gazze'ye bugün gideceğim, yarın gideceğim' kamuoyuna taahhütlerde bulunduğu halde Gazze'nin yeniden imarı için düzenlenen bir organizasyona Türkiye'nin katılması için neden öncülük etmemiştir. Aynı soruyu Ahmet Davutoğlu'na soruyorum. Bu konferansa Türkiye neden katılmamış, Gazze'nin imarı için Türkiye neden görev üstlenmemiştir?"

Genel Kurul'da AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar Azerbaycan'ın bağımsızlık günü, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan Türkiye'de inşaat ve konut sektöründeki gelişmeler, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da tıbbı malzeme yokluğu sonucu yapılamayan ameliyatlar hakkında gündem dışı söz aldı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Güldal Mumcu Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title