Haberler

SP'li Başkan Söyledi, AKP'li Başkan Kaldırttı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde Bir Mağazada Asılı Bulunan Mayolu Reklam Tabelası, AKP'li Edremit Belediyesi Zabıta Ekiplerinin Uyarısıyla Kaldırıldı.

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde bir mağazada asılı bulunan mayolu reklam tabelası, AKP’li Edremit Belediyesi zabıta ekiplerinin uyarısıyla kaldırıldı.

Çayiçi Caddesi’nde anahtarcılık yapan SP Edremit İlçe Başkan Yardımcısı İzzet Şengül’ün 10 gün önce yerel gazeteye, "Camiye 40 metre mesafede, mayolu bir reklam tabelasına, AKP’li belediyenin nasıl izin verdiğine anlam veremiyorum" diyerek ahlakı bozduğunu ileri sürdü.

Bu yazı üzerine AKP’li Belediye Başkanı Yunus Bozbey zabıtayı göndererek, tabelanın kaldırtılmasını istedi. İşyeri sahibi Mustafa Ataköy de, mağaza çalışanlarına tabelanın indirilmesi, üzerindeki mayolu kadın fotoğrafı silindikten sonra yeniden asılması talimatını verdi. Edremit Belediyesi Zabıta Amiri Tahsin Başaran, "Tabelayla ilgili sayısız şikayet gelince biz de işyeri sahibini ikaz ettik. Mayolu tabela kaldırıldı" dedi. Çarşı esnafı ve Edremitliler, tabelanın kaldırtılmasına tepki gösterdi. Edremitli esnaf Erol Güneş, "Burası turistik bir ilçe. Bazı normal olmayan insanları, bir iç giyim mağazasındaki tabela bu kadar rahatsız ediyorsa, düşünün sokaktaki gezen açık insanlar hakkında ne düşünülür? Bunun adı mahalle baskısıdır" dedi.

Edremit’in AKP’li Belediye Başkanı Yunus Bozbey ise mağaza sahibinin reklam ve ilan vergisinin kendisine fazla gelmesi üzerine, tabelayı kaldırdığını ileri sürdü. Ancak tabelanın mayolu kadın fotoğrafı silinmiş olarak, sadece mağazanın adı yazılı halde tekrar asılması bu savı çürüttü. Mağaza sahibi ve çalışanları konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title