Haberler

Son seçimi bilen ORC'den bomba İstanbul anketi! Akşener'in İYİ Parti'si MHP'yi 4'e katladı

Güncelleme:

2018 seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden şirketlerden biri olan ORC İstanbul'da seçim anketi yaptı. ORC'nin İstanbul anketinde AK Parti'nin oy oranı yüzde 33.1 olurken, ana muhalefet partisi CHP yüzde 27.8'de kaldı. İYİ Parti'nin yüzde 17.5'lik kesimin desteğini aldığı araştırmada MHP'yi desteklediklerini ifade edenlerin oranı ise yüzde 4.9 olarak belirlendi.

2023 seçimleri için geri sayım devam ederken anket şirketleri de yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak 2018 seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden şirketlerden biri olan ORC, İstanbul'un 3 bölgesinde toplam 7.100 kişi ile yüz yüze görüşülerek yaptıkları araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırmada en dikkat çeken detay ise İYİ Parti ve MHP'nin oy oranı arasındaki fark oldu.

AK PARTİ BİRİNCİ PARTİ ÇIKTI

Ankette katılımcılara "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 33.1 tercihini AK Parti'den yana kullandı. CHP'ye oy vereceğini belirtenlerin oranının yüzde 27.8 olduğu araştırmada en büyük sürprizi İYİ Parti yaptı. ORC'nin anketinde İYİ Parti'nin oy oranı 17.5 oldu. Son dönemlerde anketlerde bir hayli düşük çıkan MHP'nin oy oranı ise yüzde 4.9 olarak belirlendi.

MİLLET İTTİFAKI 7 PUAN ÖNDE

Ankette CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 45.3 olurken, Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 38'de kaldı. Öte yandan 2018 seçim sonuçlarına göre, AK Parti'nin yüzde 9.6 oranında kayıp yaşadığı görülürken CHP'nin yüzde 1.4 ve İYİ Parti'nin yüzde 9.5 oranında oyunu arttırması dikkat çekti.

İSTANBUL'UN OY ORANLARI ÇOK ÖNEMLİ GÖRÜLÜYOR

ORC tarafından İstanbul özelinde gerçekleştirilen anket, hem yerel seçimler hem de "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır" algısı nedeniyle önem taşıyor.

İşte ORC tarafından gerçekleştirilen anketin sonuçları:

Son seçimleri bilen ORC'den bomba İstanbul anketi! Akşener'in İYİ Parti'si MHP'yi 4'e katladı

Kaynak: Haberler.com / Politika

AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (41)

Ercan Sevinc:

Bana kimse bisey sormadı 5 oy var 5 i de Tayyip Erdoğan a hangi ilçelerde sormuşlar

84
248
yanıtYanıtla
Haydar:

Senin tuzun kuru,iyi yere tezgahı kurmuşun cukka dolu herhalde.Ama herkes senin gibi değil maalesef.

yanıt131
yanıt31
corci:

sorsan vatanseverdir bu

yanıt100
yanıt21
Hakan Arslanoglu:

Oy Anam Oy! dememek için oylarınızı doğru partiden yana kullanın. En doğru parti AK Partidir.. Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan..

87
244
yanıtYanıtla
vedat cici :

kol kola gideceksiniz

yanıt66
yanıt26
Hakan Arslanoglu:

cici vedat; kol kola halay çekeceğiz. Bekle gör..

yanıt2
yanıt8
levent tugcu:

Seneye bu ekonomi daha berbat hal alacak. Tüik ile piyasa aynı dili konuşmuyor. Olan vatandaşa oluyor. AKP gidecek. Dayanın az kaldı

228
73
yanıtYanıtla
ali feza can:

2002 deki süper ekonomiye döneriz:) Dsp (yani chp) ekonomiyi uçurmuştu. Yüzde 17.500 bir gecede faiz vardı:)

yanıt31
yanıt87
osman :

CHP HDP nin prangasından esaretinden kurtulamadıgı müddetçe bu millet millet ittifakını asla iktidar yapmaz. CHP bir an önce özüne Atatürk ün yoluna tekrar girmeli. Yoksa iktidar nanay...

107
175
yanıtYanıtla
umurka 06:

CHP; halkımızın çoğunun benimsemediği Marjinallikten kurtulmadığı ve içindeki marjinalleri tasfiye etmediği sürece iktidar olamaz! Yani Kemal bey- Canan hanım ve ekibi çekilmelidir.

yanıt90
yanıt73
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title