Haberler

Son seçimi bilen ORC, İstanbul anketinin genel sonucunu paylaştı! AK Parti ve CHP arasında 5.1 puan var

Güncelleme:

2018 seçimlerini en doğru bilen anket şirketi olarak öne çıkan ORC Araştırma, İstanbul'un 39 ilçesinde gerçekleştirilen anket sonuçlarının genel tablosunu paylaştı. Ankette yüzde 33.2 alan AK Parti, yüzde 28.1 alan CHP'ye 5.1 puan fark attı.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partilerin anketlerde aldıkları oy oranları da daha fazla merak edilmeye başlandı. 2018 seçimlerini bilen anket şirketi olarak öne çıkan ORC Araştırma ise son anketini İstanbul'un 39 ilçesinde gerçekleştirdi.

EN DİKKAT ÇEKEN SONUÇ ŞİŞLİ'DE

Ankette en dikkat çeken sonuç Şişli'den çıktı. Şişli'de birinci olan CHP yüzde 34.1 alırken, ikinci sıradaki AK Parti yüzde 18.1 aldı. Daha önce Şişli'den belediye başkanlığı yapan Mustafa Sarıgül'ün partisi Türkiye Değişim Partisi yüzde 15.2 ile sürpriz yaptı.

İSTANBUL GENELİNDE AK PARTİ ÖNDE

ORC Araştırma sahibi Mehmet Pösteki, anketlerinde çıkan genel sonucu da paylaştı. Buna göre birinci sıradaki parti AK Parti yüzde 33.2 alırken, AK Parti'yi sırasıyla yüzde 28.1 ile CHP ve 18.4 ile İYİ Parti takip etti. AK Parti ile CHP arasındaki fark 5.1 puan oldu.

Son seçimi bilen ORC, İstanbul anketinin sonucu paylaştı! AK Parti ve CHP arasında 5 puan var

Kaynak: Haberler.com / Politika

AK Parti İstanbul Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (12)

Erhan Kaya:

Cumhurbaşkanlığı seçimine bakacak olursak chp ve iyi parti toplam zaten akp yi MHP’yi geçiyor , daha dışardan da hdp destek verecek ve yeni cumhurbaşkanımız İmamoğlu yada Mansur yavaş olacak

241
320
yanıtYanıtla
ismail bey :

Hdp nin mansuru desteklemesi ne kadar manidar bir durum..

yanıt0
yanıt0
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Şirket anketi herhâlde semtlerin Akp ilçe başkanlığında yaptı :)

195
174
yanıtYanıtla
Fatih Demirkaya:

sandıkta herkes her şeyi görecek zaten

226
7
yanıtYanıtla
Orhan Demiral:

İmamoğlu zor alır bizden bir daha oy.Bir Eminönü tramvayı aylardır bitmez mi:!?.Her iş böyle. Bunun ödenekle filan da ilgisi yok.3 kişi var şantiyede ikisi oturuyor !!

50
72
yanıtYanıtla
Mehmet Mehmet:

Mhp de bitmiş ülkücülükte bitmiş neyin kavgasıdır bu.

66
30
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

anketler gerçekleri değil algıyı yansıtır senin benim oyumun kime veya kimlere gideceğini göstermez siz sandığı getirin bu millet kime ne vereceğini bilir

66
5
yanıtYanıtla
Orhan Demir:

akepe hala bu kadar yüksek cikiyorsa bizde kismi bir sorun var demektir.

24
16
yanıtYanıtla
Turan İNCEOZ :

Gün gibi aşikar ki, bugün bu ülkeyi yönetmeye en muktedir kişi Erdogandir. Erdoğan'dan daha iyisi gelene kadar halk onu seçecek. Mansur Muş, İmamogluymus hikaye. İstanbul'u Ankara'yı nasıl yönettikleri belli.

20
18
yanıtYanıtla
Erkan Yıldırım:

Hdp den destek alıp yerine ne vereceksiniz vatanımı bu hainlik olmuyor degilmi tek başına gelsin eyvallah ama hdp ile bu miller size oy vermez.

14
8
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title