Haberler

Son seçim anketinde MHP'den yüzde 10.1 sürprizi! Ümit Özdağ'ın partisinin oy oranı da dikkat çekti

Güncelleme:

Areda Survey tarafından son seçim anketine ilişkin sonuçlar yayınlandı. Ankette yüzde 36.9 ile birinci parti olarak AK Parti çıktı. AK Parti'yi CHP takip ederken, MHP'den sürpriz bir çıkış geldi. MHP, yüzde 10.1 aldı. Son dönemde adını duyurmayı başaran Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi ise yüzde 1.1'de kaldı.

Türkiye'de siyaset arenası hızlı gündem değiştirirken, yaşanan tartışmaların ardından partilerin oylarındaki değişimler de hayli merak ediliyor. Zaman zaman yaptığı seçim anketleriyle bilinen Areda Survey de son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı.

MHP'DEN SÜRPRİZ

Ankete, daha önceki anketlerde 6 ila 7 puan bandında çıkan Mhp'nin yüzde 10.1'lik oy oranı damga vurdu. Sığınmacı tartışması nedeniyle ismi sık sık gündeme gelen Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi ise yüzde 1.1'de kaldı.

AK PARTİ BİRİNCİ SIRADA

Yapılan ankette katılımcılara, 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' diye soruldu. Ankette AK Parti yüzde 36.9 oy oranıyla ilk sırada yer alıyor. AK Parti'yi yüzde 25.1 oy oranıyla CHP takip ediyor. Üçüncü sırada yüzde 11.8 oy oranıyla İYİ Parti bulunuyor. İYİ Parti'yi ise yüzde 10.1 ile MHP takip ediyor.

Diğer partilerin oy oranı ise şöyle:

HDP: Yüzde 9.4

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 1.3

Zafer Partisi: Yüzde 1.1

Saadet Partisi: Yüzde 1.0

Deva: Yüzde 0.9

Memleket Partisi: Yüzde 0.7

Türkiye Değişim Partisi: Yüzde 0.4

Büyük Birlik Partisi: Yüzde 0.3

Gelecek Partisi: Yüzde0.2

Son seçim anketinde MHP'den yüzde 10.1 sürprizi, Ümit Özdağ'ın partisinin oy oranı da dikkat çekti

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ümit Özdağ MHP Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (28)

ferhat atmaca:

mhp ye oy veren var mı

146
88
yanıtYanıtla
Onur Elveda:

Bahçeli bile AKP li oldu. M HP diye parti mi kaldı ki.

yanıt132
yanıt65
Cansel ünbay:

Bence bunlar MHP ile Zafer partisinin oylarının yerlerini değiştirtirmişler. Hatta CHP ile Akp oyları da yer değiştirmiş gibi

148
65
yanıtYanıtla
Bay Che:

mhp genel merkezindemi yapılmış anket

166
44
yanıtYanıtla
Cihan Altaylı:

MHP şu saatten sonra %4 üzerinde oy alırsa 7-24 şükür namazı kılsın, kendi ayaklarına sıktılar. ALLAH'ın izniyle halkımız bunlara gereken cevabı verecek. HERKESE HAYIRLI PAZARTESİLERİ

143
44
yanıtYanıtla
Masor BİLMİŞ:

Hangi anket şirketi ise guven sifirladi osmaniyede yüzde 10 olma ihtimali birazcık

136
33
yanıtYanıtla
bekir yapici:

mhp bu oyu alacagina bahceli´nin kendisi bile inanmaz inansaydi zaten baraj düsürülmezdi bütün planlar hesaplar ikdidarin devami üzerine kurulmus maksatli tarafli ticari anketler degil gercek sonucu millet sandikta gösterecek.

123
32
yanıtYanıtla
Ahmet Sevil:

Akp ve mhp bu anketi görse yarın seçim der ve bir daha seçim maçım yüzü görmeyiz Milleti saf yerine koymayın

114
33
yanıtYanıtla
pandora Tv:

Neden algı operasyonu yapmiyosuniz devlet Bahçeli ye kimse oy vermez bu kadarını bile alması imkansiz AKP hala oy verenin aklından şaşarım bu seçim anketleri artık civigi çıktı seneye yapılacaksa şecim neden anket sürekli konuşuluyor algı yapmayın geliyo gelmekte olan

101
33
yanıtYanıtla
Oguz Turker:

Bu anket ülkü ocaklarında yapıldı sanırım. Mhpye bu saatten sonra osmaniyede bile yuzde 10 oy cıkmaz.

84
23
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title