Haberler

Sedef Kabaş'un tutuklanması CHP'yi harekete geçirdi! "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunun kaldırılması için kanun teklifi hazırladılar

Güncelleme:

Gazeteci Sedef Akbaş, bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sarf ettiği hakaret içerikli sözleri nedeniyle tutuklandı. Bu gelişmenin ardından CHP, Türk Ceza Kanunu'nun "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu düzenleyen maddesinin yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi hazırladı.

Gazeteci Sedef Kabaş, önceki gün canlı yayında sarf ettiği sözler sonrasında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklandı. Bu gelişme sonrası CHP'den dikkat çeken bir hamle geldi.

CHP, Türk Ceza Kanunu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen maddesinin yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi hazırladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in imzasını taşıyan kanun teklifi, TCK'de değişiklik yapıyor. Teklif, TCK'nin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen 299'uncu maddesinin yürürlükten kaldırılmasını öngörüyor.

229. MADDENİN SUİSTİMAL EDİLDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜLER

Kanun teklifinin gerekçesinde, 299'uncu maddenin, "tarafsız, siyasi parti bağı bulunmayan" cumhurbaşkanları için tasarlandığı ifade edildi. Gerekçede, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla 160 bin 169 kişi hakkında soruşturma açılması, 12 bin 881 kişinin mahkum edilmesinin, 299'uncu maddenin suistimalinin açık göstergesi olduğu savunuldu.

Kanun teklifinin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:
"Rejime kasteden anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesiyle birlikte bu maddenin bir dünya görüşüyle ve bir yaşam biçimiyle adeta hesaplaşma aygıtı olarak kullanıldığına, muhaliflere yönelik başlayan cadı avının adeta simgesi haline geldiğine yönelik yoğun kanaatler mevcuttur. Ancak çok daha önemlisi, bir siyasi partinin genel başkanı sıfatını da kullanan cumhurbaşkanının 21. yüzyılda demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan düşünce ve ifade özgürlüğünü içselleştirmesi, farklı seslere ve farklı düşüncelere tahammül etmeyi öğrenmesi, kendi görüşünden olmayan insanları susturmak yerine onları dinlemeye çaba harcaması gerektiği açıktır."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Tck Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (33)

zübükzade:

Kemal kılıcdaroğluna akşama kadar sövüyorlar hakaret ediyorlar yumruk atıyorlar yakmaya calışıyorlar bir sorun yok ama gazeteciyi bir sözden tutukluyorlar

74
173
yanıtYanıtla
Pan River:

Kılıçdaroğlu küfürleri kendine alışkanlık haline getirdiği için bunları normal sayıyor gazeteci ise düne kadar Bu cesareti yokken bugün Nereden buldu bu cesareti hapise girebileceğini bile bile bu emir nereden geldi

yanıt94
yanıt30
Kuman:

Zübük bey! Dikkat edersen Biri CUMHIRBAŞKANI Diğeri kim? O demek şu demek bu ndemek! Ama Cumhurbaşkanı demek değil! Anladın sen onu

yanıt2
yanıt1
Davut Uysal :

İyide kemal cumhurbaşkanı değil pek değerli abim. Foxtan başını biraz kaldır etrafa bak

yanıt2
yanıt2
Koparan:

O'gazeteci'mi, kavala yoldaşımı..? Tayyip Erdogan derki: "Gözleri var görmezler, burunları var duymazlar." Laf yok...! Teroristin de ismi Türk Ismi.Turk okullarinda okudu, sonra..?

yanıt0
yanıt0
MEHMET SARIYILDIZ:

Resmen komedi sen tutacaksın devletin en yüksek temsil makamına ağzına geleni söylemek serbest olsun diye teklif getireceksin öylemi?

172
49
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Enflasyon yüzünden kararsızdım,demekki yine akp nin mührünü vurmalıyım, muhalefet hep düşmanlık ve hakaret peşinde ler hiç güven vermiyorlar

162
57
yanıtYanıtla
Demir Acer :

aferin

yanıt41
yanıt18
Koparan:

Arkadaşım..; Eflasyon dunya bütununde etkisini gösteriyor .Bulgarlar gecen aylarda koşa koşa Edirneye geliyor. Kendileri söylüyor. 1 kg peynir tl. Olarak 350 lira.Bizde 50 tl.ABD' 100 yildir eflasyon gormemişti Şimdi % 12 cıkti, FET care faizi yukseltmekte buldu.Almanyada%0.8 iken, % 7'yi gördü, Almanya gibi butun AB'yi besleyen ulke. Benzin ABD'de lt. 65 tl. Bizde o'gün itibariyla 10.5 tl idi.Avrupa donuyor. Yakacak gaz var lakin fiyatı anormal.

yanıt0
yanıt0
Murat Kılıç:

Anlamıyorum Anlayamıyorum.. Kim ülkeye düşmanlık ediyorsa hemen CHP neden sahip çıkıyor.. O makamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk olsaydı yine o teklifi verebilecekmiydiniz.

162
29
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title