Haberler

Sine-i Millet Provası

DTP'nin 19 Milletvekili, Fiilen Sine - i Millete Dönüşün İlk Provasını Bugün Diyarbakır'da Gerçekleştirecek.

Anayasa Mahkemesi’nin hakkında kapatma kararı aldığı DTP’nin 19 milletvekili, fiilen sine-i millete dönüşün ilk provasını bugün Diyarbakır’da gerçekleştirecek.

ÖCALAN EV GÖZETİMİNE ALINSIN

DTP’liler, Abdullah Öcalan’ın hafta içi yapması beklenen Sine-i Millet değerlendirmesini, seçim bölgelerinde bekleyecek. Öcalan’dan gelecek “işarete” göre yol haritası netleşecek ve Meclis grubunun aldığı istifa kararının nasıl ve ne zaman uygulanacağı karara bağlanacak. Kapatılan DTP’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Kapatma davasının esastan görüşüleceğinin öğrenilmesinden sonra yapılan toplantıda milletvekillerimiz istifa dilekçelerini eşbaşkanlarımıza sunarak sine-i millet kararlılığını göstermişlerdir. Alınan bu kararla ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Kimi dostlarımızın dayanışma örneği göstererek yaptıkları öneri ve değerlendirmeler sonrasında mecliste grup kuracağımıza dair spekülatif haberler yapılmaktadır. Grubumuz fiilen Meclisten çekilmiştir ve pazartesi günü Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm milletvekillerimiz Diyarbakır’a giderek alınan sine-i millet kararını fiili olarak yerine getireceklerdir. Aynı gün partimizin karar merci olan Parti Meclisi, Demokratik Toplum Kongresi Danışma Kurulu Meclisi ve milletvekillerimizin de katılımıyla yapılacak toplantıda Meclis grubumuzun aldığı istifa kararının nasıl ve ne zaman uygulanacağına dair bir sonuca ulaşılacaktır. Süreç, eşbaşkanımız Sayın Ahmet Türk’ün 12 Aralık’taki açıklamasında belirttiği gibi, fiili olarak başlamıştır ve kararlılıkla sürdürülecektir.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title