Haberler

Siirt Belediye Başkanı Dahil 36 Kişi Hakkında Dava

Siirt'te "sivil itaatsizlik" eylemleri ile toplu mezarların bulunduğu iddiasıyla Kasaplar Deresi'ne yapılan yürüyüşe katılarak, burada terör örgütünün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP İl Başkanı Faruk Sağlam'ın da bulunduğu 36 kişi hakkında 10 ile 18 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istendi.

Siirt'te "sivil itaatsizlik" eylemleri ile toplu mezarların bulunduğu iddiasıyla Kasaplar Deresi'ne yapılan yürüyüşe katılarak, burada terör örgütünün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP İl Başkanı Faruk Sağlam'ın da bulunduğu 36 kişi hakkında 10 ile 18 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, söz konusu eylemlerin terör örgütü PKK'nın çağrısı üzerine yapıldığı belirtilerek, 10'u tutuklu 36 sanığın da eylemlere katılarak, örgütün propagandasını yaptıkları ifade edildi.

-"Çadır, örgütün propagandasının yapıldığı eylem yerine dönüştü"-

İddianamede, "adı her ne kadar 'Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı' olarak konulsa da, çadırların içi ve dışı, 'Apo posterleri' ve 'PKK bayrakları' ile bezenmiş durumda" olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütü, sivil itaatsizlik kapsamında sözde 'Demokratik Çözüm' adı altında yeni eylem biçimi geliştirdiği, bu şekilde yapılacak eylemlerle, terör örgütünün destekleyici tabanı ve sempatizanları tarafından, örgütün ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın sahiplenilmesi, görüş ve düşüncelerinin toplum içerisinde benimsenmesi, örgütün propagandasının yapılmasının yanında Kürt sorununun çözümünde tek muhatap olarak Öcalan'ın alınması amaçlanmaktadır."

İddianamede, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin de katıldığı Kasaplar Deresi'ne yapılan yürüyüşle ilgili olarak da, "Terör örgütü güdümünde yayın yapan internet sitelerinde, ölen terör örgütü mensuplarının gömüldükleri iddia edilen Kasaplar Deresi'nde bir eylemselliğin tertip edilmesi yönünde çağrılar ve verilen talimatlar üzerine, Kasaplar Deresi'ne düzenlenen etkinlik, örgütün propagandasına dönüşmüştür" denildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title