Haberler

Seçim sonuçlarına yapılan itiraz - Abdullah Torun -

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun, "Tehdit, şantaj, gözdağı gibi yöntemlerle oyların sayılmasını engellemeye çalışıyorlar.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun, "Tehdit, şantaj, gözdağı gibi yöntemlerle oyların sayılmasını engellemeye çalışıyorlar. Bizim seçim kurullarından talebimiz, sadece oyların yeniden sayılmasıdır" dedi.

Torun, düzenlediği basın toplantısında seçim kampanyası süresince ve seçim bittikten sonra centilmence, iktidar partisinin adayı olduğunu hissettirmeden, iktidara ait güce dayanmadan serbest bir yarışta adaylık sürecini tamamladığını belirtti.

Seçim kurullarına itirazlarını, kanundan gelen yasal hak olarak kullandıklarını ifade eden Torun, şöyle devam etti:

"Bize oy veren Adanalı seçmenlerimizin, hemşehrilerimizin haklarının zayi olmaması için seçim kurullarına gerekli itirazlarımızı yaptık. Ancak ne hazindir ki muhalefet partilerinin temsilcileri Adanamıza gelerek açıklamalarda bulundular. Günlerdir tüm seçim kurullarına yanlarına kalabalık güruhlar alarak giden ve baskı kuran maalesef kendileridir. Tehdit, şantaj, gözdağı gibi yöntemlerle oyların sayılmasını engellemeye çalışıyorlar. Bizim seçim kurullarından talebimiz, sadece oyların yeniden sayılması yönündedir. Bunun hiç kimseyi rahatsız etmemesi gerekirken, maalesef bu üslubu kullanıyorlar."

Kendilerine oy veren veya vermeyen herkesin hakkının korunması adına müracaatlarda bulunduklarını, bunun dışında hiçbir çaba içerisinde olmadıklarını ve olmayacaklarını aktaran Torun, partililere sükunet içerisinde evlerine gitmelerini ve sonuçları takip etmelerini istedi.

Torun ayrıca, CHP il yönetimini de eleştirdi.

-abdullah torun

Kaynak: AA / Politika

Abdullah Torun Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title