Haberler

Şahin: Talep Gelirse Bakanlığım Üzerine Düşeni Yapar

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Alman Makamlarının, Deniz Feneri Derneği Davasıyla İlgili Adalet Bakanlığından Yardım Talebinde Bulunması Halinde, Bakanlığın Üzerine Düşeni Yerine Getireceğini Bildirdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Alman makamlarının, Deniz Feneri Derneği davasıyla ilgili Adalet Bakanlığından yardım talebinde bulunması halinde, bakanlığın üzerine düşeni yerine getireceğini bildirdi.

Şahin, TBMM'de verilen adli yıl açılış resepsiyonunda, gazetecilerin Almanya'da devam eden Deniz Feneri Derneği davasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Bakanlığın bu konuyla ilgili soruşturma başlatıp başlatmayacağı sorusuna Şahin, ''Başka bir ülkede, örneğin Almanya'da açılmış bir davayla ilgili, Türkiye'den Almanya makamları bir adli yardım talebinde bulunmadan, bizim Adalet Bakanlığı olarak resen hareket etmemiz mümkün değil'' diye karşılık verdi.

Türkiye ile Almanya'nın, adli yardım konusunda Avrupa Sözleşmesi'ni uyguladığını anımsatan Şahin, ''Alman makamları, bakanlığımdan bu konuyla ilgili bir yardım talebinde bulundukları takdirde, kuşkusuz bu sözleşme bağlamında Adalet Bakanlığı üzerine düşeni yerine getirecektir. Şu ana kadar, bakanlığıma Alman makamlarından ulaşmış herhangi bir talep yoktur'' diye konuştu.

Bir soruyu yanıtlarken Şahin, ''Eğer bir soruşturma başlatacaksa, bunu cumhuriyet savcıları başlatır, bakanlığımın böyle bir soruşturma başlatma yetkisi yok. Cumhuriyet savcılarının, bakanlığımdan izin almaları gerekmiyor. Cumhuriyet savcıları, herhangi bir konuyla ilgili resen hareket edebilirler. Bakanlığımın, cumhuriyet savcılarına herhangi bir konuda talimat vermeleri mümkün değil'' dedi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title