Haberler

Putin, Rusya'da cinsiyet değiştirmeyi yasaklayan yasayı onayladı

Güncelleme:

Rusya lideri Putin, ülkede cinsiyet değişikliği yapılmasını yasaklayan yasayı onayladı. Kararnameye göre, cinsiyet değişikliği için ameliyat yapılması ve hormon tedavisi gerçekleştirilemeyecek; cinsiyet değişikliği yapmış kişiler evlilik yapamayacak, evlat edinemeyecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede cinsiyet değişikliği yapılmasını yasaklayan yasayı onayladı.

HORMON TEDAVİSİ YASAK

Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, cinsiyet değişikliği için ameliyat yapılması ve hormon tedavisi gerçekleştirilemeyecek.

EVLAT EDİNEMEYECEKLER

Ülkede halihazırda cinsiyet değişikliği yapmış kişilere de çeşitli kısıtlamalar getirilen yasaya göre, söz konusu vatandaşların evlilikleri geçersiz sayılacak ve evlat edinemeyecekler.

ENFORMASYON PROPAGANDASI DA YASAKLANMIŞTI

Putin'in Aralık 2022'de onayladığı bir başka yasayla, Rusya'da geleneksel olmayan cinsel ilişki, çocuk istismarı ve cinsiyet değiştirme arzusuna neden olabilecek enformasyon propagandası da yasaklanmıştı.

Kaynak: AA / Politika

Ameliyat Rusya Politika Haberler

500

Yorumlar (3)

Hacı Şembeki:

Helal olsun.... Rusya Ülkesinin şerefi ve haysiyetini en güzel şekilde koruyor..

11
4
yanıtYanıtla
Harun SİZER:

putin bizden daha müslüman

8
4
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

eşcinsellik hormon bozuklu nedeniyle yaşanan bir hastalıktır ve hormon tedavisi ile atlatılabilir. bu kadar basit. evet, tedavi olmak zorunda değiller ama bunu yaymalarına izin vermek zorunda değiliz.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title