Haberler

Partilerin oy oranı ne? Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar çıktı

Güncelleme:

ASAL Araştırma tarafından 2 bin kişi ile yapılan "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketinden sürpriz sonuçlar çıktı. AK Parti'nin yüzde 34.4 ile ilk sırada yer aldığı araştırmada CHP'nin oyu yüzde 23.2 olarak belirlendi. 14 Mayıs seçimlerinde CHP kontenjanından milletvekili çıkaran DEVA ve Gelecek Partisi'nin ise listeye girememesi dikkat çekti.

Tüm gözler 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere çevrilmişken ASAL Araştırma, 2 bin kişi ile yapılan "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketinden çıkan sonucu kamuoyu ile paylaştı.

ARADAKİ FARK 11 PUAN

Yapılan araştırmada AK Parti yüzde 34.8 ile birinci parti konumunda yer alırken CHP yüzde 23.2 ile ikinci sırada kendine yer bulabildi. MHP'nin yüzde 9.7'lik kesimin desteğini aldığı araştırmada DEM Parti'nin oy oranı ise yüzde 9.4 olarak belirlendi. Aynı araştırmada İYİ Parti yüzde 8.5, Yeniden Refah yüzde 4.8, Zafer Partisi 3.7, Türkiye İşçi Partisi yüzde 2.1, Memleket Parti ise yüzde yüzde 0.8 oya aldı.

6'LI MASA'NIN DİĞER ORTAKLARI KAYIP

Araştırmada en çok dikkat çeken detaylardan biri de 14 Mayıs seçimlerine CHP'nin çatısı altında giren ve TBMM'ye onlarca vekil sokan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'nin listeye girememesiydi.

  • AK Parti: %34.8
  • CHP: %23.2
  • MHP: %9.7
  • DEM Parti: %9.4
  • İYİ Parti: %8.5
  • Yeniden Refah: %4.8
  • Zafer Partisi: %3.7
  • Türkiye İşçi Partisi: %2.1
  • Memleket Partisi: %0.8
  • Diğer: %3.0

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Gelecek Partisi Milletvekili AK Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

CEZA :

chp nede olsa toparlayıcı parti ya.. neden kılıçtaroğlu görmesin . onun dışında şuan tüm parti yönetimi de o seçim de vardı ve masadaydı.. onları neden ayıralım.. mesala özgür imamoğlu yavaş vs vs.. biz hepimiz biriz diyordu.. suçu sadece kılıçtaroğluna yüklemek yanlış

71
13
yanıtYanıtla
Arda Yıldız:

belli ki Tayyip Erdoğanın %52 si devam ediyor. bunun en büyük sebebi de şuan ki muhaliflerin Türk halkına güven vermemesi.

64
12
yanıtYanıtla
aygün:

Kılıçtar cumhurbaşkanlığı koltuğu için chpnin vekillerini babasının malı gibi dağıttı

54
12
yanıtYanıtla
Hikmet Cakir:

baska ne beklenirdiki

48
9
yanıtYanıtla
1gerceklerinsesi:

bu tepedeki siyasi isimlere ve partilere gram güvenmiyorum. bunlara oy vereceğinize boş oy hakkınızı kullanın en azından kimsenin hakkına günahına girmezsiniz.

36
19
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Özel, İmamoğlu ve Chp içindeki bazı koltuk sevdaları Kılıçtaroğlu' nun ayağını bilerek kaydırdı..

27
12
yanıtYanıtla
Kurt Savaş:

ARTIK İNSANLAR SIKILDI BU PARTİLERDEN. YENİ KAN ARIYORLAR. ÖZELLİKLE REİSİN TAŞIDIĞI BAYRAĞI KİME TESLİM EDECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ. ÖZELLİKLE İLERİDE SEÇİMLERİN DAHA DUYGUSAL DAHA ORGANİK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. TERÖR EYLEMLERİN SONLANACAĞI MANTIKLI MİLLİYETCİĞİN YÜKSELECEĞİNİ ÖN GÖRÜYORUM.

21
16
yanıtYanıtla
Timur Akbaba:

Su Iyi partiye oy verenler, gecen sefer su aglama Komedisinden sonra baska düsünmeye baslamistir artik.

21
9
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Bu partilerin cehape ye katkısı sıfırdı. Hala da sıfır

18
3
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Bu ülkeye herşey müstahak yüzde 34.8 çıkıyorsa.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title