Haberler

"Partilerin Ortak Üye Tartışmasına Çözüm"

Güncelleme:

AK Parti Bursa İl Başkanı, siyasi partilerdeki ortak üyeliklerin sona ermesi için adres olarak Yargıtay'ı gösterdi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, siyasi partilerdeki ortak üyeliklerin sona ermesi için Yargıtay'ın kullandığı bilgisayar alt yapısının güvenli bir şekilde partilerle paylaşılmasını istedi.

Bursa'da 900 bin seçmenleri bulunmasına karşılık 270 bin kayıtlı üyeleri olduğunu belirten İl Başkanı Sedat Yalçın, "Biz bu konuda ciddi bir Aklist programı ile çalışıyoruz. İsim benzerliklerinde, TC kimlik numaralarını bilgisayar kayıtlarından alırken, yaptığımız birkaç küçük hatanın dışında maksatlı mükerrer üyelik bizim partimizde yoktur. Bizim partimizin Bursa'da 3 bin 732 ıslak imzalı belgeye sahip üyeleri başka partilerde kayıtlı gözüküyor. Bunu en çok eski Fazilet Partisi üyelerini kendisine kaydeden Saadet Partisi ile yaşıyoruz. 3 bin 91 ortak üyemiz var. Ancak Saadet Partisi son seçimlerde Gemlik ilçesinde bin 300 oy almasına rağmen bu ilçede 3 bin üyeye sahip bulunuyor. Bunun izahı gerekir. MHP ile 297, CHP ile 182, DP ile 68 ortak üyemiz var. Bu mükerrer üyelere biz tekrar ıslak imzalı üyelik formu dolduruyoruz.

Yüzde 95'i de bizim partimize üye oluyor. Buna karşılık Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimizden, AK Partili başkanların çocuklarına kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nde ismi çıkan üyeler var. Bizim birkaç hatamız TC kimlik numaralarını sistemden alırken, yaşanan dikkatsizlikten dolayı olabilir. Ancak diğer partilerde mükerrer üyelikler çok daha fazla yer alıyor. Yargıtay kullandığı bilgisayar alt yapısını partilerle güvenlikli bir şekilde paylaşırsa, bununla alakalı mevzuat düzenlemeleri yapılırsa bu problem ortadan kalkar" diye konuştu.

Bursa'da 273 bin üyeye ulaşırken, bu üyelerin parti çalışmalarında aktif görevler aldığının altını çiken Başkan Sedat Yalçın, "Bursa'da seçimlerde 7 bin sandık kuruluyor. Her bir sandığa gençlik ve kadın kollarımızdan da üçer er kişi olmak üzere toplam 9 üyemizi görevlendiriyoruz. Her çarşamba günü sandık görevleri ile alakalı üyeleremizle eğitim çalışmaları yapıyoruz. 7 Aralık'ta Bursa'da 11. siyaset akademisi programını başlatıyoruz. Bu yılki temamız 'Lider Ülke: Türkiye Yerel Pönetimler Programı' olarak belirlendi. Kayıtlarımız halen sürüyor. Geçen yıl akademimizden 600 kişi, toplam 3 bin kişi yararlandı. Siyasete katılmak isteyenleri bu akademiye bekliyoruz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR KANUNU İLE İLÇELERE DAHA FAZLA KAYNAK AKACAK

Bursa'da 2004 yılında büyükşehir sınırlarına katılan Kestel, Gürsu, Gemlik ve Mudanya'da 8 yıllık süreçte kişi başına 951 ile bin 882 lira arasında rakamlarla alt yapı ve hizmet yatırımı yapıldığını anlatan Yalçın, "Önümüzdeki yıl büyükşehire dahil olacak İnegöl'de kişi başına ilçe belediyesinin harcayacağı para 319 TL, Mustafakemalpaşa'da ise 360 TL'dir. Bu hizmetler eksilmeyecek. Yeni kanun ile Büyükşehir Belediyesi bu ilçelerde de alt yapı başta olmak üzere ilave yeni hizmet yatırımları getirecektir" diye konuştu.

UNESCO tarafından vefatının 300. yıldönümü münasebetiyle 2012 yılının

Itri yılı ilan edildiğini hatırlatan Yalçın, 1 Aralık Cumartesi akşamı saat 19: 00'da Merinos Kongre Merkezin'de bir program ile Buhurizade Mustafa Itri Efendi'yi anacaklarını bildirdi. AK Parti ayrıca 3 Aralık Pazartesi günü Dünya Engelliler Günü faaliyetlerine katılacak. Son 5 yılda engellilere sağlanan imkanların AK Parti iktidarının düzenlemeleri ile 30 kat arttığına işaret eden Yalçın, kamuda boş olan 15 bin engelli kadrosuna da kısa sürede alım yapılacağını kaydetti.

HIZLI TRENİN TEMELİ ATILIYOR

Bursa'da İstanbul İzmir otoyolundan sonra ikinci mega proje olan Bursa Ankara hızlı tren projesinin temel atma töreninin 16 Aralık'ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın iştiraki ile yapılacağını bildiren Yalçın, iki etap halinde çalışılarak 2-3 yıl gibi kısa sürede bitirilecek proje ile artık Ankaralıların hafta sonu tatilinde Bursa'ya geleceklerini sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sedat Yalçın Yargıtay Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title