Haberler

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, CIA Direktörü Burns ile Gazze gerilimini görüştü

Güncelleme:

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ile Gazze Şeridi'ndeki askeri gerilimi görüştü. Görüşmede, Mısır ve ABD arasındaki stratejik ortaklığın önemi vurgulandı ve işbirliğinin artırılması konuşuldu. Ayrıca, Gazze'deki krizin çözümü için ateşkesin sağlanması ve insani yardımların engellenmemesi gerektiği vurgulandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı ( Cıa ) Direktörü William Burns ile Gazze Şeridi'ndeki askeri gerilimi görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Sisi, resmi temasları kapsamında Mısır'ı ziyaret eden CIA Direktörü Burns'ü kabul etti.

ABD ile Mısır arasındaki stratejik ortaklığın ve bunun Orta Doğu'da istikrar ve güvenliğin korunmasında oynadığı rolün öneminin vurgulandığı görüşmede, "başta istihbarat ve güvelik olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliğinin artırılması yönünde karşılıklı arzunun desteklenmesine" dikkati çekildi.

İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ndeki gerilimin de masaya yatırıldığı görüşmede Sisi, ülkesinin, bu konudaki tutumunu teyit ederek, özellikle sivillerin korunması için ateşkesin sağlanması, insani yardıma erişimin kolaylaştırılması ve yardım çalışmalarının engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

CIA Direktörü Burns de krizin çözülmesine yönelik Mısır ile yürütülen mevcut koordinasyonun artırılması yönündeki arzusunu dile getirdi.

Görüşmede Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Politika

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı William Burns Gazze Mısır CIA Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title