Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz: "Ergenekon ve Balyoz Davalarının Yeniden Görülmesini...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Ergenekon ve Balyoz davaları yargılamalarında kamuoyu vicdanının yeterince tatmin olmadığını belirterek, davaların yeniden görülmesini önemsediklerini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Ergenekon ve Balyoz davaları yargılamalarında kamuoyu vicdanının yeterince tatmin olmadığını belirterek, davaların yeniden görülmesini önemsediklerini söyledi.

MHP Yozgat Belediye Başkan adayı Uğur Bektaş'ın seçim bürosunun açılış törenine katılmak için Yozgat'a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, açılış sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesinin gündeme gelmesini değerlendiren Durmaz, "Bunu çok önemsiyorum. Hatırlayacaksınız o süreçte zaten kamuoyu vicdanı yeteri kadar tatmin olmamıştı. Bir takım delillerin düzmece olduğu, bir takım terör örgütü mensuplarının gizli tanık olarak dinlendiği, esasen tanıklık yapmak isteyen bazı komutanların tanıklıklarına yer verilmediği, onların beyanlarına itibar edilmediği bir süreci yaşamıştı Türkiye. Şimdi Başbakanının baş danışmanı, sayın genel başkanımızın dün Bursa'da ifade ettiği üzere bakanlardan çok şey bilen, her şeye yön veren Başbakanın danışmanı ve milletvekili olan Yalçın Akdoğan, 'Türk ordusuna kumpas kuruldu' diye bir beyanda bulunmuştur. Bunu Sayın Başbakan defalarca müddei iddiasını ispatla mükelleftir demişti. Bunu benim ortaya koyma şansım yok. Bizim partimizin ortaya koyabilme şansı yok. Biz gördüklerimize göre bir takım yorumlar yapabiliriz, ama işin içinde olanlar bunu söylüyorsa bu ciddiye alınmalıdır, bu süreç mutlaka tekrar önü açılarak kamu vicdanını tatmin edecek bir şekilde bir değerlendirmeye tabi tutulmalıdır" dedi.

Tutuklu vekillerin tahliye edilmesi konusuna da değinen Durmaz, "Biz bu tahliyelerin olabileceğine Oslo görüşmelerinden bu yana zaten ihtimal veriyorduk. Ben bunun Oslo'da yapılan pazarlıkların bir parçası, bir unsuru olduğuna bütün samimiyetimle inanıyorum. Terazinin bir kefesine PKK'lılar, bir kefesine de Sayın Engin Alan Paşa'nın konduğu bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceğimizi ve böyle bir şeye itibar etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Sayın Engin Alan Paşamız da kendisi 'Ben PKK'lılarla bir pazarlık unsuru haline geleceğime bu zindanda, bu hapishanede ölmeyi tercih ederim' demek suretiyle yiğit bir vatan evladının çok samimi, çok kararlı, çok net duruşunu ortaya koymuştur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu haksızlıklar yeniden yargılama süreciyle ortadan kalkacaktır. Sayın Engin Alan Paşa ile ilgili kararı Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurularla ilişkin düzenlemesinden çok kısa bir süre öncesine denk getirilmiş olmasını çok manidar olduğunu düşünüyoruz. Birileri başından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kendi ifadeleriyle bir kumpası kurdular, öyle anlaşılıyor" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Uğur Bektaş Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title