Haberler

Meclis'te ortalık bir anda karışınca Bakan Akar, İYİ Partili Çıray'a sert çıktı: Nah oy alırsın böyle

Güncelleme:

Meclis'te Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında gergin anlar yaşandı. Akar'ın Türk askerinin başına çuval geçiren ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno'dan liyakat madalyası almasını gündeme getiren Çıray, "O ödülü niye aldınız?" diye sordu. Akar ise, "Sadece ben almadım" yanıtını verdi. Çıray'ın ısrarına devam etmesi üzerine sinirlenen Akar bu sefer de, "Nah alırsın böyle oy. Bozulmuşsun" dedi.

Meclis'te devam eden Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Hulusi Akar ile İYİ Partili Aytun Çıray arasında sert bir polemik yaşandı.

Sözcü gazetesinin aktardığına göre İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Türk askerinin başına çuval geçiren ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno'dan liyakat madalyası almasını gündeme getirdi ve "O ödülü niye aldınız?" diye sordu.

"NAH OY ALIRSIN BÖYLE"

Akar'ın ise buna yanıtı "Bir tek ben mi aldım, almayan yok" oldu. Çıray'ın "Bu ödülü reddetseydiniz sonuçları ne olurdu? Genelkurmay Başkanı olmanızın önünü keserler miydi?" şeklindeki sorusuna da sinirlenen Akar, şöyle karşılık verdi:

"Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy. Bozulmuşsun."

İkili arasında yaşananlar tutanaklara da yansıdı:

- Aytun Çıray: Eski defterleri açmak olacak ama madem buradasınız, Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirilme emrini veren ABD'li komutan Odierno'nun elinde liyakat nişanı aldınız. Sizin bu ödülü aldığınız saatlerde PKK'lılar İdil'de silahlarıyla resmi geçit yapıyordu. TSK'nın kurumsal onurunu yerle bir eden adam aracılığıyla verilen bu ödülü niye kabul ettiniz? Bu ödülü reddetseniz, sonuçları ne olurdu? Genelkurmay Başkanı olmanızınız önünü keserler miydi?

- Hulusi Akar: Bir tek ben mi aldım o ödülü? Bilmeden konuşmayın.

- Aytun Çıray: Acziyetin ifadesi, kendi kişiliğinizi ortaya koyuyorsunuz. Her kim almışsa ayıp etmiştir.

- Hulusi Akar: Karşına televizyonu alıp propaganda yapıyorsun. Boş konuşuyorsun.

- Aytun Çıray: Bağırarak haklı olamazsın. Sadece acziyetinizi ortaya koyuyorsunuz.

- Hulusi Akar: Aynı şeyi ciklet gibi çiğniyorsun. Aç bak listeye, almayan yok (masaya vurarak).

- Aytun Çıray: Bu ödülü kimin elinden aldığınız önemli.

"KARŞINA KAMERAYI KOY ŞOV YAPMAK İÇİN"

- Hulusi Akar: Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy.

- Aytun Çıray: Siz bu memlekette Genelkurmay Başkanlığı yaptığınız he. Ne ayıp! İlk defa küfreden bir Genelkurmay Başkanı ile karşılaşıyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nde Müsteşarlık yapmış, devletin ne demek olduğunu bilen biriyim. Akıl vermeyin.

- Hulusi Akar: Bozulmuşsun.

- Aytun Çıray: Sizsiniz bozuk.

- Hulusi Akar: Sen bozuksun. Yazıklar olsun.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Milli Savunma Bakanlığı Aytun Çıray Hulusi Akar Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

seyfullah aydın:

Atatürkün Türkiye cumhuriyetinin gerçek neferi Türk askerinin başına çuval geçirenlere gerekli cevabı verir onlarla muhatap olmaz hele hele madalya hiç almaz o madalyayı aldın mı ona aferin iyi ki başımıza çuval geçirmişsin bir daha yap demiş olursun buna da kimsenin hakkı yok

281
95
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Kuşadasına keyfi çıkan İngiliz askerlerine , dur uyarısına rağmen durmayıp kaçınca ateş edip birini öldüren er Musa'yı bilir misiniz ? Rahmetli Atatürk , onun için Ege Ordusuna seferberlik emri verip savaşmayı göze almıştı...

yanıt167
yanıt50
ALP ALP:

O üslub Sayın Akara yakışmamış.....

159
114
yanıtYanıtla
ERKAN :

bu nasıl üslup...

131
65
yanıtYanıtla
taner ipek:

herkes unutmuştu...

69
25
yanıtYanıtla
Ivan Pert:

Bozuk Bozulan bozulmuşsun diyor

1
5
yanıtYanıtla
ALP ALP:

Biz yaptığımız icraatlarla cevap veriyoruz dese O en büyük cevap olurdu zaten...

3
2
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

Türk Askerinin değeri yalnızca savaşlarda ön plana çıkmaz.Her zaman heryerde önemlidir.Sayın Akar,vermiş olduğunu düşük seviyede cevabıyla hak etmediği bir koltukta, ve değerlerimizin karşısın da durdugunu gösteriyor gibi davranması üzücü.

2
3
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Sayın Akar bu ülke için gece gündüz çalışıyor. Bu Aytun Çıraya sinir oldum çok rahat ve laubali bir adam

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title