Haberler

Kılıçdaroğlu 500 bin yabancı uyruklunun oy kullanacağı iddiasını yalanladı, Özdağ'dan sert tepki geldi

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde 400-500 bin yabancı uyruklunun oy kullanacağı iddialarını yalanladı. Ellerindeki seçmen bilgilerinin YSK'nın bile elinde olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "İlk defa oy kullanacak seçmenleri adreslerine kadar biliyoruz. Dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun iddialı sözlerine Ümit Özdağ'dan sert tepki geldi.

Son dönemde sığınmacılar konusu Türkiye gündeminden düşmek bilmiyor. Seçimlere kısa bir süre kala yabancı uyruklu kaç kişinin oy kullanacağı siyasette tartışma konusu olmaya devam ediyor. Konu hakkında iddialı sözler sarf eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kaç kişinin oy kullanacaklarını belirterek, kamuoyunda bahsedilen rakamların gerçek olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine mültecilere yönelik sert çıkışlarıyla bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan yanıt gecikmedi.

"KİMLERE VATANDAŞLIK VERİLDİĞİNİ BİLİYORUZ"

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Kılıçdaroğlu, "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz." açıklamasında bulundu.

"400-500 BİN KİŞİ GİBİ YÜKSEK BİR RAKAM YOK"

Şu anda tehlikeli bir durum olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız" dedi.

ÖZDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine Ümit Özdağ'dan tepki geldi. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Özdağ, "Kirli referandum gecesi YSK önüne gelmeyen, CHP milletvekili Atilla Kart'ın iptal davası açmasını engelleyen Kılıçdaroğlu şimdi milyonlarca yabancının oy kullanacağı 2023 seçimleri öncesinde olası kirli sonucu meşrulaştırıyor. Nereden biliyorsun Kemal bey sayıyı. Soylu mu söyledi?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu 500 bin yabancı uyruklunun oy kullanacağı iddiasını yalanladı, Özdağ'dan sert tepki geldi

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Ümit Özdağ Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (10)

cemil karaca :

Yiyin birbirinizi ikinizinde bu ülkeye zerre kadar faydası yoktur mikser gibi ortalığı karıştırmaktan başka bir hüneriniz yoktur.

92
109
yanıtYanıtla
anıl çelik:

Ben fotoğrafçıyım çok fazla yabancı uyruklu kişiye vesikalık fotoğraf çekiyoruz ve bunların yarısı ikamet için yarısı ise vatandaşlık için kimlik fotoğrafı çektirmeye geliyor ülke elden gidiyor şu ümit özdağa biraz kulak verin.

90
44
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Ne diyor sana gelen? ben vatandaş oluyorum onun için çektireceğim? ikamet için ile vatandaş olmak için ayrı fotoğraf mı çekiyorsunuz? Yalan sizin ağzınızda sakız olmuş. E hadi açıkla gel buraya, 1 günde kaç tane vatandaşlık için geliyolar?

yanıt4
yanıt5
x girilmez:

her seçim aynı muhabbet o zaman belediye seçimlerinde suriyeliler size oy verdi nasıl kazandınız

53
52
yanıtYanıtla
Fatih :

yok ya soylu sana söylemiştir sayısını sende oradan biliyorsun ya zaten.

41
35
yanıtYanıtla
Glock:

Atatürk’ün partisinin basında sen olmamalısın kusura bakma 2. Olmak senin işine geliyor ülke yönetecek potansiyelin yok 2.lige oynuyorsun acın partinin önünü bizde oy verelim

54
6
yanıtYanıtla
Nok Ta:

Ümit özdağı günahım kadar sevmem ama Adam yerden göğe kadar haklı habire bizim burda suriyelilere vatandaşlık veriliyor. Hepsi de Erdoğan sevdalısı.

37
19
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bu Kılıçdaroğlu AKP yancisi gibi!?

36
13
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Doğru ise vahim adreslere kadar biliyoruz ne demek ülkeyi senmi yönetiyorsun bu bilgileri sana veren kim bulup görevden alinmali

19
7
yanıtYanıtla
Abdullah Gündüz:

Dünyanın hiç bir yerinde sığınmacı vatandaş olup oy kullanamaz yüksek seçim kurulu iyi incelenmelidir yarın vatandaşlıktan çıkarılacak adamlar oy kullanacak hepsinde kimlik var

19
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title