Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu "Partisinin aleyhine çalışıyor" iddialarıyla ilgili konuştu

Güncelleme:

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Partisinin aleyhine çalışıyor" iddialarıyla ilgili sessizliğini bozdu. Kılıçdaroğlu "Bir genel başkanın, parti aleyhine çalışması akıl dışı bir şey. Bu biraz önyargılardan kaynaklanan veya AK Parti'nin trolleri tarafından yapılan bir çalışma diye söyleyebilirim. Yoksa aklı başında olan birisi bilir ki CHP'liler kendi partililerinin başarısı için çalışırlar" dedi.

31 Mart seçimlerine damga vuran CHP'de eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'in başarısız olması için kulisler yaptığı iddiası kamuoyunda uzun süredir tartışma konusu.

"CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYINA OY VERİLMESİNİ İSTEDİM"

"Partisinin aleyhine çalışıyor" iddiaları sonrası sessizliğini bozan Kılıçdaroğlu, "Ben alana çıkmadım, doğrudur. Çünkü partinin böyle bir geleneği yok. Ama ben bazı belediye başkanlarımızın seçim çalışmalarına görüntülü olarak katıldım. Yani belediye başkanları talep ettiler, 'Görüntülü katılabilir misiniz?' diye. En azından buna 'Olur' deyip görüntülü katıldım, CHP'li belediye başkan adayına oy verilmesini istedim.

"ÖNYARGILARDAN KAYNAKLANAN BİR DURUM"

Elazığ benim liseyi okuduğum kent. Burada CHP kazansın diye ilde yayın yapan üç televizyonun ortak yayınına katıldım. Dolayısıyla bir genel başkanın, parti aleyhine çalışması zaten akıl dışı bir şey. Bu biraz önyargılardan kaynaklanan veya AK Parti'nin trolleri tarafından yapılan bir çalışma diye söyleyebilirim. Yoksa aklı başında olan birisi bilir ki CHP'liler kendi partililerinin başarısı için çalışırlar. Zaten işin doğası da bunu gerektirir" dedi.

"SEÇİM BAŞARISIYLA DEMOKRASİMİZ KAZANDI"

Sözcü gazetesine seçimle ilgili değerlendirmelerde de bulunarak 6'lı masadaki ilişkilerin CHP'nin oyunun artmasında etkili olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Seçim sonuçlarının başlangıçtan itibaren CHP lehine olması tabii ki bizim evimizde de hepimizi sevindirdi, mutlu etti. Seçimin ağırlıklı olarak CHP'nin lehine sonuçlanması sadece CHP'liler açısından değil, karamsarlığı yaşayan milyonlarca kişi açısından da olumlu sonuç doğurdu. İnsanlar Türkiye'de kendilerini biraz umutsuz hissetmeye başlamıştı. Seçim başarısıyla demokrasimiz kazandı. Seçimin sakin bir ortamda gerçekleşmesi -zaman zaman sorun çıksa da- güzel, iyi bir sonuç. CHP açsından da son derece mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (10)

Tutankamon Hoca:

Erdoğan'ın adamı gibi çalıştı ne zaman oylar yukselse hep dusurmesini bildi

180
6
yanıtYanıtla
Reçel Tahin Etsoğan:

Adamı gibi değildi bizzat adamıydı.

yanıt128
yanıt3
Mehmet Yılmaz:

Sayın Kılıçtaroğlu yanlış üç tespitin,bu seçimin galibi,Özgür Özel,Ekrem İmamoğlu,Mansur Yavaş,emekliler,orta tabaka,kutplaştıran halk.

50
15
yanıtYanıtla
Galip derviş:

Bırakın şu chp yi akp yi . Partilerin içindeki vatan severler bir araya gelinde bi gün yüzü gösterin bize. İsteyerek olmuyor da tesadüfen bari böyle bi karışım elde edebilsek(garibin rüyası)

54
4
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Sayın Kiliçdaroğlu kötü biri değilsin ama o parti seninle bin yıl geçse birinci parti olamazdı, ayrılman çok yerinde bir karar olmuş sana yakışan yeni Genel başkanın için çalışmak veya siyasetten emekli olmak

26
6
yanıtYanıtla
Mert null:

bırak bu işleri piro. başarısız olsunlar diye bekledin son ana kadar. siyaset senin için bitti evine dön torunlarını sev

19
2
yanıtYanıtla
Damla Sengul:

artık git be adam. sen olmasan Cumhurbaşkanı da İmamoğlu olmuştu her şey daha güzel olacaktı.

10
6
yanıtYanıtla
Sinan Eroglu:

seçime kadar bence doğru.bundan sonra zaten bir şey değiştiremez!

10
6
yanıtYanıtla
Alp:

Aleyhine çalıştığı belli, lütfen devam etsin.

8
2
yanıtYanıtla
Ahmet Yaşlı:

sayin Kemal bey sende herşey beklenir.Sendeğilmiydin siyasette ismi bile okunmamamaya ramak kalan tabela partilerine 40 Milletvekili veren.sakın bunuda ben yapmadim deme.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title