Haberler

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar Mazbatasını Aldı

Güncelleme:

Karşıyaka Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar, mazbatasını törenle aldı.

Karşıyaka Belediye Başkanlığı'na seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar, mazbatasını törenle aldı. Karşıyaka Belediyesi'ne eşi, annesi, yeni seçilen meclis üyeleri, partililer ve kalabalık bir vatandaş grubuyla gelen Başkan Akpınar, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mümtaz Erdoğan'ın elinden belediye başkanlık mazbatasını aldı. Ardından Hükümet Konağı Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Belediye binası önünde "Hüseyin Mutlu Gençler Umutlu" sloganlarıyla kürsüye çıkan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Biz Karşıyaka halkına söz verdik. Türkiye'de yıkılmaz kale Karşıyaka'nın Türkiye'ye örnek bir rol model olacağına söz verdik. O sözü gerçekleştirmek için göreve başlıyoruz. ve bekle bizi Türkiye. Karşıyaka'dan sesimizi yükselteceğiz Türkiye" dedi.

"BABAM GİBİ HALKTAN VE HAKTAN KOPMAYACAĞIM"

Başkanlık görevine başlarken, iki dönem CHP'den Ereğli Belediye Başkanlığı yapan rahmetli babası Kenan Akpınar'ın kravatını takan Akpınar, "Bugün taktığım bu kravat babamın ilk başkanlık makamına oturduğunda taktığı kravattı. O halktan ve haktan hiç kopmadı. Ben de söz veriyorum. Babam gibi haktan ve halktan hiç kopmayacağım. Bu görevi 30 Mart seçimlerinde cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu yakalayarak beni göreve getiren, oy atan atmayan tüm yurttaşlara teşekkür ediyorum" dedi

Karşıyaka halkıyla birlikte çalışıp üreteceklerini aktaran Akpınar, Karşıyaka halkının yüzde yüzünü kucaklayacağını ve halkın mutluluğu için çalışacaklarını belirtti.

"10 yıldır yaptığı başarılı çalışmalarla görevini devreden Cevat Durak da CHP içinden yetişen bir siyasetçi" diyen Akpınar, "Ben de gençlik kollarından başlayıp tırnaklarıyla kazıya kazıya, duruşundan hiçbir şey yitirmeden buraya gelen bir kardeşinizim. O açıdan mutlu bir günü yaşıyoruz. Siyasette duruş göstermek mutlaka sizi bir yere getiriyor" dedi.

"ÇITAYI YÜZDE 80'LERE TAŞIYACAĞIZ"

Görevini devreden Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak ise Karşıyaka'ya 10 yıl boyunca başlarını öne eğmeden hizmet verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bugün bayrağı en yukarıda tutarak, benden daha genç ve başarılı olacağına inandığım arkadaşıma bayrağı teslim ediyorum. İnşallah onu bağrımıza basar, yaptığı hizmetlerde her daim yanında oluruz. Her şey için, güveniniz için, destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Diliyorum aynı güzellikleri yaşayacağız. 5 yıl sonunda bu çıtayı yüze 80'lere taşıyacağız."

MÜHRÜ ALDI, PASTA KESİLDİ

Belediye binası önünde yapılan konuşmaların ardından Akpınar ve Durak başkanlık makam odasına geçti. Eski Başkan Durak, mazbatasını alarak görevine başlayan Akpınar'a, belediyenin mührünü vererek görevi devretti. Ardından Akpınar'ın doğum günü olması nedeniyle pasta kesildi. Pastanın ilk dilimini Akpınar eşi Zehra Akpınar'a yedirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Mutlu Akpınar Hüseyin Mutlu Karşıyaka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title