Haberler

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Fatihlilerle Buluştu

Güncelleme:

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Fatih'te düzenlenen 'Ombudsman Fatihlilerle Buluşuyor' programında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun çalışmalarını anlattı ve vatandaşlara sağladığı kolaylıkları açıkladı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Ombudsman Fatihlilerle Buluşuyor" programında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Fatih'te Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) tarihi hakkında bilgi verdi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun gücünü anayasadan aldığını belirten Malkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurumun denetçilerini 4 yıllığına seçtiğini kaydetti.

Malkoç, KDK'nin belediyeleri, valilikleri, üniversiteleri, bakanlıkları yani idareyi denetlediğini anlatarak şöyle konuştu:

"Bağımsız bir kurum. Çalışmaları esnasında hiçbir makam, mevki, merci ombudsmana talimat veremiyor, tavsiyede veya telkinde bulunamıyor. Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılırken o kadar itinalı davranılmış ki Kamu Denetçileri Kurumunun bütçesi bile genel bütçenin dışında tutulmuş. "

TBMM'nin Kamu Denetçileri Kurumuna özel ödenek ayırdığını anlatan Malkoç, kurumun çalışmalarının ise parlamento tarafından denetlediğini dile getirdi.

KDK'nin vatandaşlara sağladığı üç kolaylık

Kurumun mahkemesiz dostane çözüm sunduğunu ifade eden Malkoç, vatandaşlara sağladıkları üç kolaylığı şöyle sıraladı:

"Birincisi ister mektup ister faks ister maille müracaat edebiliyorsunuz. Derdinizi anlatın, hangi kurumla ihtilafınız var onu söyleyin. Adınızı, soyadınızı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı yazın yeter. Eksiklikleri biz tamamlıyoruz. İkinci özelliğimiz, mahkemeye gidince kanun gereği, işleyici gereği harç, pul ve bilirkişi parası ödeyeceksin. Biz hiçbirini istemiyoruz. Hepsini kurum karşılıyor. Üçüncü önemli özelliğimiz de Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru tarihinden itibaren en geç 6 ay içerisinde karar veriyoruz. Olumlu, olumsuz bir karar geliyor."

Konuşmaların ardından Malkoç ve programa katılan kamu denetçileri, katılımcıların talep ve sorunlarını dinledi.

Vatandaşların ilettikleri sorunların arasında, kira ve site aidatlarındaki artışlarla neler yapabileceği konusu yer aldı.

Kaynak: AA / Politika

Şeref Malkoç Fatih Hukuk Toplum Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title